Societat

Només un 1% de les parelles acorden la custòdia per al pare

En un 47% de casos és compartida i en un 42% la mare es queda els fills

Només un 1% de les parelles acorden la custòdia per al pareRubén Pinedo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Només un 1% de les parelles que van iniciar un procés de mediació per separar-se l’any passat van acordar que la custòdia dels fills fos per al pare, mentre que en el 42% dels casos es va decidir que fos per a la mare i en el 47% dels casos es va acordar una custòdia compartida. D’altra banda, un 3% d’aquestes parelles tenien fills majors d’edat i en el 7% dels casos encara no s’ha pres una decisió. Són les dades que es van presentar ahir a la roda de premsa de balanç de l’any passat del servei d’atenció i mediació prop de l’administració de Justícia, en la qual van comparèixer el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i Loli Ter­rón, tècnica d’atenció social.

El nombre de parelles ateses al servei de mediació va créixer un 15,5% l’any passat i es va arribar als 193 casos, dels quals en 163 les parelles van iniciar un procés de mediació. D’aquestes, el 46% han arribat a un acord i el 27% encara no han finalitzat el procés, mentre que el 10% van abandonar les converses. Cal destacar que no totes les persones que acudeixen a aquest servei estan casades i, de fet, 58 parelles van demanar assessorament només per arribar a un acord amb l’altra part quant al tractament i la cura dels fills. En aquest sentit, del total de parelles que es van separar mitjançant el servei de mediació, un 59% va decidir que el pare fos qui abandonés el domicili familiar, mentre que en el 30% es va acordar que ho fes la mare i un 11% encara no ho ha decidit.

D’altra banda, Espot va exposar els avenços normatius que es van realitzar durant l’any 2018 com, per exemple, l’aprovació de la Llei de mediació, que la regula com a eina àgil en la prevenció i en la resolució de conflictes i que permet evitar la via judicial. A més, durant aquest any també es van aprovar el reglament regulador de la comissió de mediació, que n’estableix les funcions, i el reglament regulador del registre de mediadors. Igualment, el ministre va voler destacar l’acord que s’ha signat amb l’Institut d’Estudis Andorrans perquè elabori un estudi sociològic sobre la implantació i l’ús de la mediació al Principat.

tracking