Finances

Espanya no sancionarà els titulars de comptes a Andorra

No se sancionarà els que presentin una declaració de forma voluntària

Espanya no sancionarà els titulars de comptes a Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El director general de l’Agència Tributària espanyola, Jesús Gascón, va avançar ahir que l’administració tributària del veí del sud enviarà avisos als contribuents a la campanya de la renda de l’any 2018 per informar-los que disposa de dades sobre els seus comptes a l’exterior, entre ells els que en tinguin a Andorra. Ho va assenyalar durant la cloenda d’una jornada de fiscalitat empresarial a Madrid, en què va afegir, respecte a la possibilitat que s’apliquin sancions, que “cal veure els casos”, ja que per a aquells contribuents que presentin una declaració de forma voluntària i espontània amb el model 720 “en principi no hauria de tenir conseqüències sancionadores”. Un cas diferent, va assenyalar, serien aquells contribuents als quals se’ls realitza una actuació de comprovació i se’ls practica una liquidació.

Gascón va avançar que s’inclouran alertes en la campanya de la renda perquè els contribuents sàpiguen que l’Agència Tributària ha rebut informació d’altres països sobre l’existència de comptes a l’exterior, per tal de fomentar el compliment voluntari de les obligacions fiscals.

La informació que rep l’Agència Tributària sobre comptes financers d’espanyols a l’exterior procedeix dels intercanvis automàtics d’informació que es produeixen en els últims anys per part de la comunitat internacional, i que Andorra va realitzar per primera vegada l’any 2018, amb dades del 2017. Gascón va apuntar que entren “centenars de milers de reports” d’altres països a l’Administració Tributària i viceversa, dels quals en “molts casos” són declarats i en d’altres, no.

tracking