Reportatge
Entre fusells i samarretes
Corts va jutjar ahir un home acusat de dipòsit i tràfic d’armes que, segons la fiscalia, hauria venut de manera il·legal dos fusells a la seva botiga de roba.
Tothom les podia veure. Per arribar a la roba havies de passar davant de les armes.” Aquesta és una frase d’una de les persones que van testificar ahir en el judici a un home acusat de dipòsit i tràfic d’armes que Corts va celebrar ahir. Unes paraules que demostren que el venedor de la botiga no amagava el material bèl·lic que tenia al local, un armament militar que l’arrendador del local mantenia d’un negoci anterior. El processat va considerar durant el judici que l’armament exposat a la botiga no estava en venda i que només era un reclam. “La gent venia i hi feia fotos”, va explicar el processat, que va informar que a la botiga hi passaven policies i que mai li van dir res. En total tenia deu armes a la botiga.
Tot i reiterar que ni tan sols tenien el preu indicat, l’acusat va vendre dues armes el juliol del 2015: un fusell Cetme i un subfusell MP28, anomenat naranjero a Espanya durant la República. Segons el processat, va ser la insistència d’un dels compradors qui el va portar a fer la venda, ja que aquest desitjava fer-se amb el mateix model de fusell que va utilitzar durant el servei militar. L’acusat va explicar que ell només feia d’intermediari entre l’amo dels fusells i els compradors, i que en tot moment li havia de preguntar preu i altres detalls abans de fer la venda. El comprador va pagar 150 euros pel fusell Cetme, tot i que els fusells no tenien la documentació adequada que confirmava que l’arma estava correctament inutilitzada, quelcom que no van poder determinar els especialistes. Segons els pèrits, el procés d’inutilitzar-les es va fer malament i comportaven un perill.
La fiscalia demana dos anys de presó condicional mentre que la defensa considera que només existeix el delicte de tinença il·legal d’armes prohibides, penat amb sis mesos de presó condicional.