Tres ferits lleus per una allau a l'estany de l'Estanyó

El fort vent va obligar a tancar Vallnord Ordino-Arcalís i el sector d’Arinsal

Tres ferits lleus per una allau a l'estany de l'EstanyóJ,I.MONCADA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van resultar ferides lleument ahir a causa d’una allau a l’estany de l’Estanyó. Una de les persones atrapades va haver de ser traslladada a l’hospital a de Meritxell, on va ser donada d’alta amb contusions. Els bombers, que van rebre l’avís al voltant de la una del migdia, van dur a terme el rescat amb helicòpter.

Etiquetes:

El fort vent, que en alguns moments va arribar fins als cent quilòmetres per hora a cotes altes, i l’acumulació de neu a les carreters van obligar a tancar ahir les estacions de Vallnord Ordino-Arcalís i el sector d’Arinsal. Fonts de la instal·lació ordinenca, a la qual tampoc es podia accedir per carretera, van explicar que les fortes ratxes de vent van impedir obrir els remuntadors. Des de l’estació es va comunicar als esquiadors que podran bescanviar el forfet d’ahir per venir a esquiar un altre dia.

El sector d’Arinsal, que ja es va tancar dissabte al migdia, tampoc va obrir ahir. Des de Vallnord Pal-Arinsal es va posar a disposició dels esquiadors un servei d’autobús per anar al sector de Pal. Davant la previsió que avui el vent perdi força, s’espera que el sector d’Arinsal i Vallnord Ordino-Arcalís reobrin. Pel que fa a Grandvalira, l’afectació va ser menor, tot i que ahir es va haver de reduir la superfície esquiable fins als 158 quilòmetres.

Protecció Civil van informar que ahir al matí no es van poder dur a terme els tirs d’allaus preventius pel fort vent. La circulació a les carreteres també va ser complicada a les parròquies altes, on calien equipaments especials. A primera hora del matí es va tallar el port d’Envalira i més tard es va reobrir però es va limitar la circulació per a camions i autobusos. L’accés a França per la RN-22 va seguir tancat i des del costat francès es van realitzar tirs preventius. A banda d’Arsinal i Arcalís, també es van tancar els accessos a la carretera de Beixalís. L’accés a la coma de Ransol continua tallat des de dissabte.

tracking