Silvestre se sent amenaçat per un incident a la 'vista BPA' amb Pijuan

Va posar en dubte l’autenticitat d’unes actes i el jutge va dir que es querellaria si eren les originals

Silvestre se sent amenaçat per un incident a la 'vista BPA' amb PijuanFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’advocat Josep Anton Silvestre se sent amenaçat per una picabaralla dialèctica que va viure amb el magistrat Josep Maria Pijuan durant la celebració del judici del cas Gao Ping ara fa poc més d’un any, quan el magistrat va amenaçar Silvestre amb una querella criminal. L’advocat de Silvestre, Gonzalo Boye, va confirmar que és precisament aquest l’incident que l’ha portat a assumir la seva defensa internacional i a denunciar la situació a organismes exteriors, sense especificar quin, atesa “la situació en la qual es troba el senyor Silvestre a Andorra i com ha estat maltractat i on no ha trobat cap suport”, va manifestar.

Etiquetes:

Boye, que també s’encarrega de la defensa internacional del president de la Generalitat Carles Puigdemont, va manifestar que “una persona no pot estar amenaçada per l’exercici de la seva professió ni desprestigiar-la davant dels seus clients”. El lletrat de Silvestre va recordar que s’han seguit una sèrie de mecanismes per protegir el seu client i va manifestar que aquesta situació no només afecta el lletrat, sinó que també “el dret de defensa que tenen els seus defensats”.

ENFRONTAMENT AMB PIJUAN

L’incident en què va tenir lloc l’amenaça, la qual Boye destaca que es va produir “en audiència judicial i està gravada”, va passar durant la quarta jornada del judici relacionat amb el cas BPA, el 18 de gener del 2018. Silvestre, advocat de Josep Mayol i Josep Antoni Ribero i dos processats més, va assegurar durant la part final de la sessió que en la incorporació al sumari i en el seu ús durant la instrucció del cas de les actes del comitè de prevenció de blanqueig, del comitè d’ètica i del consell d’administració de Banca Privada, s’havia trencat la cadena de custòdia. El magistrat va considerar que l’advocat estava posant en dubte que les actes comissades a l’entitat i les que van arribar al tribunal eren les mateixes.

El magistrat va advertir que si el lletrat afirmava que les actes no eren originals “suspenem el judici, fem una pericial cal·ligràfica i ens atenim a les conseqüències”. Pijuan va amenaçar Silvestre, en cas que es confirmés que les actes fossin autèntiques, amb una “querella criminal per calúmnies al tribunal”. Després de preguntar-li tres cops si estava afirmant que les actes eren falses, Silvestre va especificar que “no estic dient en cap cas que les actes no siguin les originals”. La discussió va anar pujant de to i el lletrat va manifestar que “no és gens agradable que vostè s’enfadi amb mi”. Pijuan li va contestar que “jo no m’enfado amb vostè. El que passa és que soc vehement”.

tracking