Reportatge

Polítics per un dia

El Consell General dels Joves prepara la dissetena edició i ahir es van reunir les comissions per abordar les propostes que es debatran.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Ara que el Consell General ja està dissolt i s’entra en un període entre legislatures, els joves han pres el relleu dels polítics i s’han reunit per debatre sobre alguns dels temes que més els preocupen. Ahir es van celebrar les reunions de les comissions per preparar la dissetena edició del Consell General dels Joves. Vint-i-vuit estudiants de segona ensenyança van tractar diverses proposicions de llei i modificacions legislatives per adaptar-les a les seves necessitats i les del país. Aquest any, la temàtica comuna era el medi ambient, per la qual cosa tres de les sis lleis que van treballar els joves anaven enfocades al respecte per la natura. Així, els alumnes van estudiar la possibilitat d’implementar energies renovables en els edificis públics, utilitzar el bioetanol com a carburant en lloc de la gasolina sense plom de 95 i van debatre sobre la conservació dels boscos. Marc Solsona, alumne de l’Agora International School, va destacar la importància que Andorra conservi “l’essència natural que ha tingut sempre”, i va explicar que la seva comissió va proposar fer campanyes de conscienciació i endurir les sancions per cometre infraccions a la natura.

El ja ex-conseller general Ferran Costa va valorar molt positivament la iniciativa i les idees dels estudiants, tant les relacionades amb el medi ambient com d’altres referents al Codi de Circulació o a la discriminació sexual: “Algunes de les propostes que han fet podrien incloure’s en els programes electorals. Els nostres joves hi tenen molt a dir”, va afirmar.

Polítics per un dia

tracking