Tecnologia

Els 'e-sports', una oportunitat de negoci

Jordi Nadal explica que la parapública “observa” aquest món i que podria invertir-hi

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom veu una oportunitat de negoci en el sector dels esports electrònics, els e-sports. Per aquest motiu, el director general de la parapública, Jordi Nadal, va explicar ahir durant la inaguració del Saló del Videojoc que “és una de les coses” que la companyia telefònica té “en perspectiva”. De fet, Nadal va anar més enllà i va afirmar que a hores d’ara Andorra Telecom està “observant aquest sector per veure si hi ha oportunitats a Andorra”. “Nosaltres estaríem disposats a participar en un projecte”, va dir, i va assenyalar que arreu del món “s’estan fent lligues d’e-sports, s’estan muntant equips i moltes infraestructures al seu voltant”. “Allò que necessita aquest món és la tecnologia i nosaltres hi estem interessats i diguem que el ventall és molt ampli”, va sentenciar i va recordar que es tracta d’un sector “de moda que s’està desenvolupant arreu”.

En aquest mateix sentit es va expressar el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que va destacar que “els jocs en línia estan tenint un fort creixement”. Precisament, Torres es va congratular per la possibilitat de provar les últimes novetats del mercat dels videojocs a la desena edició del Saló, que va obrir portes a Prat del Roure amb la previsió d’acollir 6.000 visitants fins al tancament, diumenge a les 20 hores. “És un esdeveniment consolidat i sobretot enfocat als joves i potser no tan joves del nostre país”, va dir Torres. Per la seva banda, Jordi Nadal va destacar l’oferta en simuladors, tornejos de videojocs com ara el Fortnite o el Fifa 2019, o de proves amb drons.

“Aquest any està més ordenat que mai”, va subratllar Nadal. En paral·lel, tant Nadal com Torres van remarcar el fet que el Principat acull una quantitat notable de youtubers espanyols. “A Andorra resideixen molts youtubers, suposo que no només per una qüestió merament econòmica, sinó perquè aquí tenim molt bona xarxa wifi”, va assegurar el titular d’Ordenament Territorial. El director general d’Andorra Telecom va apuntar que “la connectivitat és essencial” per als professionals dels videojocs instal·lats al país i va manifestar que la parapública “vetlla al màxim perquè sempre estiguin satisfets”. Nadal va explicar que els youtubers contracten un servei “més propi d’empreses” amb paquets d’internet de 1.000 Mbps, mentre que el “client residencial” sol pagar 300 Mbps. El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va reconèixer que el Saló “al principi va ser una aposta una mica atrevida”.

Els 'e-sports', una oportunitat de negoci

tracking