El Sipaag, decidit a anar a la Batllia si no prospera el recurs
El sindicat recorre contra la resolució de Govern sobre les contractacions de relació especial
El Sipaag està decidit a anar a la Batllia en cas de no rebre una resposta satisfactòria al recurs que el sindicat va presentar contra la resolució de Govern, que desestimava una primera denúncia sobre la contractació del personal encarregat de fer tasques de relació especial. El president del Sipaag, Lluís Anguita, es va mostrar “convençut” del que demana el sindicat, ja que, segons ell, el mateix fiscal no tancava la porta que “administrativament hi pogués haver alguna cosa”, la mateixa consideració que defensen els assessors jurídics del sindicat. “Penso que ho hem de tirar endavant”, va manifestar el president del Sipaag.
En el nou recurs el sindicat va incloure alguns noms que pertanyen al personal encarregat de dur a terme tasques de relació especial i que, per exemple, no van aparèixer al BOPA tal com recull la llei, com ara els casos d’Ester Molné, secretària d’Estat de Justícia i Interior, Liliana Ranaldi, assessora del departament de Justícia i Interior, o Emilio Torrejón, cap del gabinet jurídic del Govern. El sindicat també va demanar que el personal encarregat d’aquestes tasques es limités a dur a terme les seves funcions i es deixessin sense efecte els edictes en els quals se’ls contractava.
Des de Govern manifesten que encara no han tingut l’oportunitat d’analitzar el recurs, tal com va manifestar el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. Cinca, però, sí que va manifestar que del conjunt de relacions especials que hi ha hagut en les dues legislatures, “hi ha dos casos en els que no s’ha publicat [al BOPA]”. El ministre de Finances en funcions va manifestar que un d’aquests casos correspon a la passada legislatura, mentre que el segon es va produir a l’inici de la següent legislatura, ambdós corresponents al ministeri d’Interior i Justícia. “No em consta que n’hi hagi cap més”, va explicar Cinca, que va afegir que no tenia la certesa absoluta de la seva afirmació, ja que encara no havia pogut tenir accés als documents, però que es basava en les manifestacions que es van fer des de Funció Pública.