celebració encampadana

Set comes etílics de menors d'edat durant els dies de Carnaval a Encamp

Les intoxicacions van afectar menors d’edat

Set comes etílics de menors d'edat durant els dies de Carnaval a Encamp

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va fer balanç ahir de la festa de Carnaval. Celebracions en què novament la presència d’alcohol va esquitxar la festa de nit. S’hi van detectar set comes etílics entre menors d’edat, una xifra que el cap d’àrea de Museus i Tradicions de la corporació, Àlex Arnó, va lamentar que “malauradament és la mateixa que l’any passat”. Arnó va asse­nyalar que totes les intoxicacions que van requerir atenció sanitària –no tenen constància que cap tingués conseqüències de salut greus– es van produir fora del que és el recinte de la festa, sobre el qual s’han extremat els controls. Està prohibit accedir amb alcohol des de fora i es té especial cura a controlar que es venen begudes alcohòliques únicament a majors d’edat. Però “hem tingut molt botellón”, va apuntar Arnó, que va posar de manifest la necessitat d’una reflexió. Sobre si s’han de reforçar els controls, el cònsol major, Jordi Torres, va manifestar que no és un problema circumscrit a Encamp, sinó que és de totes les parròquies quan celebren festes populars, i que confia que la Llei de seguretat pública, que ha d’entrar en vigor les properes setmanes, pugui suposar un fre. Torres considera que el text legal serà “més efectiu en el cas del botellón” perquè preveu “sancions més importants” i a més també implica els pares. El cònsol va apuntar que l’objectiu és que s’entengui “que la festa està molt bé però amb uns límits i respectant l’entorn urbà”.

Torres va lamentar que “el Carnaval en termes generals ha estat força bé, però hi ha certes actuacions que al final l’acaben desdibuixant”. En aquest cas concret es referia als àudios masclistes que Stop Violències va fer públics dimecres a través de Twitter i que s’haurien enregistrat durant la celebració encampadana. A més, fan referència específica a la festa, en concret al seu pressupost. “Rebutgem i condemnem el contingut d’aquests àudios”, va afirmar el mandatari comunal, que va deixar clar “el compromís” de la corporació en la igualtat entre homes i dones. Torres també va advocar per l’educació i la conscienciació per combatre aquestes actituds, però va deixar clar que “la base de tot això comença a casa”. El cònsol també va asseverar que desconeixen qui és l’autor o els autors i l’origen de les gravacions, i que tampoc no han tingut cap contacte amb Stop Violències arran d’aquests fets. No obstant això, es va posar a disposició de l’entitat.

El màxim responsable comunal també va agrair la tasca de la comissió de festes. “El desenvolupament de la festa de Carnaval no seria possible [sense ells]”, va assenyalar, alhora, que es va mostrar satisfet que la sàtira que caracteritza espectacles tradicionals com el Ball de l’ossa o els Contrabandistes hagi tingut “diàlegs més treballats”. Amb tot, va lamentar que “el Carnaval té dos cares: la de dia i la de nit, i a la festa de nit sí que tenim incidències”.

tracking