la campanya

DA no farà l'heliport a les Tresoles si els veïns s'hi oposen

Espot diu que el farà en un altre espai si la plataforma s’hi oposa, tot i tenir els avals tècnics

DA no farà l'heliport a les Tresoles si els veïns s'hi oposen

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El candidat a cap de Govern de DA, Xavier Espot, és partidari de la construcció d’un heliport nacional. Ja sigui a les Tresoles, el lloc proposat per l’ara ministre en funcions i cap de llista taronja a la territorial d’Encamp, Jordi Tor­res, o a qualsevol altre si acaba sent descartat. “Nosaltres apostem i seguim apostant per una infraestructura necessària com és un heliport al nostre país”, va explicar Espot, després de recordar que ubicar-lo a les Tresoles continua sent el desig dels taronges.

Ho és, però amb matisos. “El compromís del nostre programa electoral és d’una banda comptar amb l’aval tècnic”, va assenyalar, per recordar que “hi ha uns estudis en curs que encara han de conformar si aquests aval tècnic existeix o no”. D’altra banda, va afegir que “hem introduït un altre requisit que em sembla important i és comptar amb el suport de la plataforma ciutadana” contrària a l’heliport a les Tresoles.

Espot va explicar que ha tingut l’oportunitat de fer una reunió amb els membres de la plataforma i que està en contacte permanent amb ells. “Vaig assumir el compromís que una infraestructura d’aquestes característiques no es portaria endavant si no érem capaços de teixir els consensos suficients i l’acceptació de les persones que viuen al costat”, va assenyalar, per sentenciar que “aquest és el nostre compromís, un compromís que honorarem”.

Espot va fer aquestes declaracions a la rotonda d’Erts, acompanyat dels candidats de la llista nacional Ester Molné i David Montané, on va presentar alguna de les propostes que en matèria d’infraestructures afecten la Massana. Una parròquia on DA no ha presentat candidatura territorial i de la qual espera comptar amb el suport de Ciutadans Compromesos si aquests guanyen la territorial i els taronja les eleccions. “El que volem posar de manifest amb les inversions en infraestructures que hi ha al nostre programa per a la Massana és el compromís de DA amb aquesta parròquia”, va dir el candidat, que va recordar que “portem com a lema que totes les persones compten i, per tant, els massanencs també compten”. Unes declaracions que venen a fer l’ullet als votants de la parròquia de cara a la llista nacional i a Ciutadans Compromesos.

La proposta que va presentar Espot passa per fer una vorera des de la Massana fins a la rotonda d’Erts. Complementaria a les voreres ja pressupostades per DA en els comptes del 2019 que van de la rotonda d’Erts al pont Pedregat d’Arinsal i des d’aquest mateix punt rodó fins a Pal.

"UN MOMENT IDONI PER NEGOCIAR A L'ACORD AMB LA UE"

El cap de llista de DA, Xavier Espot, va mantenir ahir una trobada amb els representants de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) durant la qual va exposar els principals eixos del programa electoral. Durant la reunió, celebrada a la seu de la patronal, els representants de l’EFA van poder interpel·lar Espot sobre les propostes econòmiques i també del futur acord d’associació amb la Unió Europea. El candidat a cap de Govern va reiterar la vocació europea de Demòcrates i va ressaltar la idoneïtat del moment actual per negociar un bon acord amb Europa, gràcies al bon clima en les relacions institucionals, a la bona reputació amb què compta Andorra després d’uns anys de treball que han permès tenir els deures fets, assenyala el partit en comunicat de premsa. Espot es va comprometre a aprofundir i intensificar els canals d’interlocució entre els empresaris i el Govern, tant pel que fa a les futures negociacions amb la UE com en la definició de polítiques econòmiques. El candidat va anunciar la creació d’una secretaria d’Estat d’Afers Europeus per treballar de manera transversal amb els ministeris.

DA no farà l'heliport a les Tresoles si els veïns s'hi oposen

DA no farà l'heliport a les Tresoles si els veïns s'hi oposen

tracking