Justícia

Montané demana per a Inda pena de presó per difamació

El soci de Jocs SA demana a ‘La Valira’ i a Jaume Reixach 30.000 euros per injúries i pena de presó

Montané demana per a Inda pena de presó per difamació

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’empresari Gilbert Montané presenta una querella contra Eduardo Inda, director d’OKDiario, per a qui demana presó i 50.000 euros de multa, per un delicte de difamació, calúmnies i injúries. La demanda també va contra el mitjà de comunicació digital i els dos periodistes que la van firmar, Manuel Cerdan i Miquel Ruiz. OKDiario ja va acceptar publicar la versió de Montané en què desmentia les acusacions d’haver pagat a Martí perquè el casino fos concedit a Jocs SA, però l’empresari andorrà no en tenia suficient davant de la gravetat de la difa­mació.

En l’acte de conciliació va demanar a Inda que es retractés i que demanés disculpes reconeixent que havia estat una calúmnia. Al mateix temps, va instar que faciliti la font en la qual es basa la injúria. Eduardo Inda es va negar a acceptar les demandes de Montané i l’afer arribarà als tribunals espanyols. La mateixa querella s’ha presentat contra el també mitjà digital espanyol La Valira i el seu director, Jaume Reixach, que va reproduir la notícia publicada per OKDiario. En aquest cas la petició és de 30.000 euros de multa. Montané tampoc en té suficient que La Valira es retracti i exigeix a Reicach que confessi que totes les informacions publicades eren falses i, a més, el commina a demanar disculpes per la seva nul·la ètica periodística. Reixach va rebutjar la petició en un acte celebrat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Els testimonis ho desmenteixen

L’acusació del suborn només es basava en una conversa gravada, segons el mitjà digital espanyol, entre un detectiu (Jordi Llobet) i una tercera persona. A l’investigador l’havia contractat l’exdona (Mercè Viñolas) de Montané perquè indagués possibles infidelitats. A la conversa, el detectiu (o així ho fixava OKDiario) li explicava al seu interlocutor que l’exdona li havia comunicat diferents termes relacionats amb el suborn que l’empresari hauria fet a Martí. L’acusació, però, no va aguantar ni 24 hores perquè, l’endemà de la publicació, Mercè Viñolas negava rotundament haver dit mai res sobre cap suborn ni tenir constància que n’hi hagués hagut. Exigia la immediata rectificació. Dies després el detectiu Jordi Llobet negava que la veu que s’escolta a la gravació fos la seva. També assegurava que ni Viñolas li havia explicat mai cap història de su-borns ni ell n’havia parlat, ni ell en tenia cap constància.

Davant els desmentiments els mitjans no van publicar cap element que donés suport a les acusacions, excepte assumir la retractació publicant el contingut d’una carta de Montané on es deia que tot era fals. L’empresari desitja que més enllà de deixar clar que tot és mentida els mitjans espanyols demanin disculpes i reconeguin que han difamat perquè així servirà per aturar les campanyes que s’han fet contra persones i institucions del país.

tracking