Jordi Torres, DA

“Preval l'estabilitat institucional abans que l'avortament”

Considera que els residents no han de poder votar a les eleccions comunals

“Preval l'estabilitat institucional abans que l'avortament”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El comerç d’Encamp, creu que té bona salut, està malalt, a l’UVI o mort?

Malalt. Perquè penso que hi ha diversos factors que han fet que estigui així. El que ha d’aconseguir ara el comú d’Encamp amb el pla de dinamització del comerç, que és molt ambiciós, és millorar-lo.

Com veu l’acord que s’havia de fer per a la millora del Pas? Creu que es farà?

El document és molt interessant. És evident que les relacions entre Saetde i el comú han de ser bones perquè tots dos volen el millor per a la parròquia.

Com definiria el número dos?

Una persona seriosa, perseverant i amb les idees molt clares.

El favorit a Encamp és DA o la coalició PS-Liberals?

No hi hauria d’entrada cap favorit. Ara bé, penso que el pacte que han realitzat és molt difícil que la ciutadania l’entengui.

És favorable a l’avortament si, com diu el Vaticà, fos obligatori renunciar al Coprincipat?

Per mi preval l’estabilitat institucional al fet d’haver de modificar la Constitució per estar d’acord amb l’avortament.

Faci una proposta concreta per arreglar el problema del lloguer.

La llei de mesures urgents per als habitatges de lloguer que vam aprovar perquè es poguessin rehabilitar els edificis antics i destinar-los al lloguer.

Els residents han de poder votar a les comunals?

No. Les competències que tenen els comuns aquí, a Andorra, són molt diferents de les competències dels ajuntaments d’Espa­nya. Els residents, en aquest cas, no pertoca que es facin partícips de les eleccions.

Es considera eurofan o és euroescèptic?

Eurofan. És inevitable, nosaltres estem al mig d’Europa i hem de participar en el mercat comú, sempre amb reglamentacions i un marc econòmic que ho faci favorable. No ens podem quedar al marge d’Europa.

Com s’autodefiniria en l’àmbit polític?

Em considero una persona que és dialogant, amb ganes d’arribar a consensos.

Amb l’enquesta a la mà, en què Espot va per davant dels altres, hi ha quatre partits que ho tenen difícil per entrar. Creu que aquest resultat correspon a la realitat?

És complicat valorar les enquestes. Penso que la candidatura encapçalada per Xavier Espot està molt completa. Seran els ciutadans aquells que decidiran i si fos aquest el resultat jo n’estaria ben satisfet.

tracking