La campanya

DA vol el Museu Nacional a Casa de la Vall

Espot, que no descarta un altre espai, diu que “no creiem que calgui un edifici faraònic ni amb arquitectes de renom”

DA vol el Museu Nacional a Casa de la Vall

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Casa de la Vall i part dels espais adjacents que han quedat lliures amb l’enderrocament de la Casa de les Monges és l’aposta principal dels demòcrates per ubicar el Museu Nacional que també volen que sigui una realitat la propera legislatura. “La decisió no l’hem acabat d’adoptar, hem d’analitzar diferents emplaçaments i valorar quin és el més idoni”, va assenyalar ahir el candidat a cap de Govern taronja, Xavier Espot, que va matisar que “Casa de la Vall és un símbol, té una història i podria fer part del recorregut museístic”. Tot i això va insistir que “no és una decisió adoptada definitivament”, ja que “no és tan important l’emplaçament com el museu”.

Espot va fer aquestes declaracions al costat de Casa de la Vall i acompanyat dels candidats de la llista nacional Roser Suñé i Landry Riba. “Soc partidari d’una ubicació cèntrica perquè la finalitat és que hi pugui anar molta gent i la gent vol comoditat. Per tant, tindria sentit que fos cèntric, tot i que no descartem altres ubicacions”, va indicar. “És important definir molt bé el projecte i un cop tinguem definit el relat decidir l’emplaçament”, va dir, per afegir que “no creiem que calgui un edifici faraònic ni amb arquitectes de renom, sinó que de forma autòctona podem fer un museu que sigui un referent”.

El Museu Nacional, segons Espot, ha de ser una forma de transmetre el relat identitari, i d’agrupar i donar sentit a tota l’oferta museística i cultural que tenim actualment al país. “No perdem de vista el fet que el Museu Nacional pugui ser un atractiu turístic més perquè els visitants puguin entendre el que és Andorra, quina és la nostra identitat, la nostra història i les nostres arrels”, va dir. I, “evidentment”, aquest museu “ha de permetre també als nacionals, residents i als joves copsar i entendre el que és Andor­ra, ja que molts dels debats que tenim avui palesen un coneixement insuficient d’on venim, cap a on anem i el que som.

Llibre blanc de la cultura

El candidat taronja, d’altra banda, va explicar que “seguint les demandes” de diferents associacions i actors implicats en el món cultural “ens hem compromès a redactar durant la propera legislatura un llibre blanc de la política cultural”. Aquest document, va assenyalar, hauria d’agrupar i donar forma a totes les demandes i reivindicacions. “El llibre blanc també ha d’establir el camí a seguir de forma estructurada i ordenada en l’àmbit cultural d’una forma global”, va finalitzar.

ESPOT ES REUNEIX AMB ANDORRANS RESIDENTS A LA CAPITAL CATALANA

BARCELONA. Una cinquantena d’andorrans residents a Barcelona van participar ahir en una trobada a l’Hotel Universal de la capital catalana amb el cap de llista de DA, Xavier Espot, i els candidats nacionals Roser Suñé i Landry Riba. Els polítics taronges van desglosar el programa electoral i van demanar el vot per al partit demòcrata.

tracking