la campanya

DA rectifica López i assegura que no hi hagut cap cas de frau fiscal

Montané recorda que la inspecció ha actuat i que només s’han detectat errors empresarials

DA rectifica López i assegura que no hi hagut cap cas de frau fiscalFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

David Montané, número 9 de la candidatura nacional de Demòcrates per Andorra (DA), va rectificar ahir el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, que dijous, en el debat de candidats organitzat per la Confederació Empresarial (CEA), havia acusat empresaris i ciutadans de cometre delictes de frau fiscal i el Govern de Toni Martí de no fer res per evitar-ho. “No tenim constància que hi hagi frau en aquest moment”, va indicar Montané, que es va mostrar convençut que “la inspecció que s’està fent actualment és la correcta”. Preguntat pels periodistes, el candidat demòcrata va insistir que el Govern “ja està fent aquests controls i tenim constància que s’ha anat a empreses a fer inspeccions”. Va indicar que en aquests casos “no parlaríem de fraus, parlaríem d’empreses que han fet errors que ja s’han corregit. És per això que no podem considerar-los com a frau”.

Montané, que va fer aquestes declaracions acompanyat de la número 3 de la llista demòcrata, Núria Rossell, va defensar l’actual model fiscal que “s’ha anat consolidant i que s’ha d’anar desenvolupant perquè és un model que només té vuit anys i que la gent i les empreses han anat assumint”.

L’acte taronja estava convocat per parlar de fiscalitat. “Des de DA apostem per un model que no volem modificar, ja que és un model estable en què les rendes inferiors a 24.000 euros no paguen impostos”, va recordar. “És un model fiscal que s’ha de mantenir i que no volem modificar”, va insistir, perquè “un de cada quatre assalariats no paga impostos”. Montané es va felicitar perquè “es tracta d’un model homologat amb Europa i que atrau inversió estrangera, que és competitiu amb el teixit empresarial i que ens ha permès sortir de la llista de paradisos fiscals”.

També va defensar que el model fiscal està equilibrat i és sostenible i que els impostos que es cobren actualment són correctes per mantenir els ingressos de l’Estat. “No cal crear noves figures impositives ni canviar el tipus impositiu ara vigent que és equilibrat i sostenible per a les arques públiques, per a les persones i per a les empreses”, va dir.

Resposta a Eusebi Nomen

El candidat també es va referir a la insistent declaració del candidat d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, respecte que un acord amb la UE suposaria un IVA del 15%. “Això és fals. L’acord d’associació no entra en la fiscalitat ni es negocia. Mantindrem la fiscalitat que tenim actualment amb els baixos tipus vigents”, va assegurar.

UNA TRENTENA DE PERSONES A LA VISITA D'ESPOT A LA CASA D'EXTREMADURA

ANDORRA LA VELLA. El candidat a cap de Govern per Demòcrates per Andorra, Xavier Espot, va visitar ahir a la tarda la Casa d’Extremadura. Una trentena de persones van assistir a l’acte en què Espot va presentar el programa electoral de la formació taronja i va demanar el vot a les properes eleccions generals per a l’actual partit en el Govern.

REPORTATGE

La batalla digital Els retrets al Consell General entre oposició i majoria eren, fins fa poc, el nostre pa de cada dia. Ara que l’activitat del parlament no va més enllà del vestíbul, els atacs continuen, si bé s’han traslladat a les xarxes socials. Twitter va ser el camp de batalla escollit ahir pel ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, i la candidata escaldenca de d’Acord, Rosa Gili, per intercanviar tuits sobre les variacions del PIB al llarg dels vuit anys del Govern taronja. Tot va començar arran del debat d’Andorra Televisió, on Gili va criticar que els demòcrates han deixat una economia empitjorada. Cinca es va donar per al·ludit i va decidir contestar amb un tuit en què destacava les “trampetes” de Gili, assegurant que l’entrada de DA va servir per aturar la baixada del PIB. Una resposta que es va emportar l’aplaudiment a través d’un ‘m’agrada’ d’alguns dels seus companys a l’executiu, com ara Jordi Torres, Maria Ubach o Eva Descarrega. “Millor no parlem de trampetes”, va respondre Gili, que va rebre el suport del número 9 a la nacional del PS, Víctor Iriarte.

tracking