La campanya

Deneguen al PS el cens dels abstencionistes de Sant Julià

La junta electoral recomana no facilitar als socialdemòcrates les dades del cens de les persones que es van abstenir en les comunals del 2015

Deneguen al PS el cens dels abstencionistes de Sant Julià

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La junta electoral va decidir ahir que el comitè local de Sant Julià de Lòria del Partit Socialdemòcrata (PS) no té dret que el comú de la parròquia els faciliti les dades dels electors que no van votar fa quatre anys ni dels que ho podran fer per primer cop en aquesta demarcació. Els passats 26 de febrer i 13 de març Àlex Alís, actuant com a coordinador del comitè local de Sant Julià de Lòria del Partit Socialdemòcrata, va formular al comú diverses demandes de documentació. Concretament, la llista de nous electors inscrits; el llistat de les abstencions en els últims comicis electorals (les comunals de desembre del 2015) on aparegués el múmero de cens, nom, cognoms, adreça completa i codi postal; i la relació de signatures de les candidatures que hagin presentat els diferents partits.

Rebuda la demanda dels socialdemòcrates, el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Coll, va entrar dijous una consulta al respecte perquè fos resposta per la junta electoral. La pregunta entrada a la junta electoral deia literalment: “En vista de les peticions efectuades pel senyor Alís, coordinador del comitè local de Sant Julià de Lòria del PS, aquesta corporació té el dubte sobre si es pot facilitar la documentació sol·licitada pel mateix, interessant que aquesta junta electoral es pugui pronunciar a tal efecte.”

La resposta, un cop estudiada la petició de Coll, es va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). La junta recorda que, tenim en compte la Llei de règim electoral les candidatures a les eleccions del Consell General o a les comunals “tenen dret a obtenir gratuïtament còpia de les llistes electorals de la circumscripció corresponent, en la qual només figurarà el nom, cognoms i l’adreça dels electors que consti al registre electoral”. Consideren que d’aquest precepte resulta que la única informació que els comuns han de facilitar a les candidatures són les llistes electorals amb la concreta informació esmentada (nom, cognoms i adreça dels electors), i sense que hi hagi lloc a realitzar ni incloure altres especificacions o indicacions com ara si es tracta de nous electors o de si es van abstenir en els últims comicis.

La junta electoral assenyala que tampoc es preveu en aquest precepte ni es desprèn de la resta d’articles i del mateix text legal que les candidatures tinguin dret a obtenir la relació de signatures de les candidatures que hagin presentat els diferents partits fora del termini d’impugnació de la proclamació.

Per tant, la junta recomana que el Comú de Sant Julià de Lòria “no faciliti la documentació sol·licitada pel senyor Àlex Alís, actuant com a coordinador del comitè local de Sant Julià de Lòria del Partit Socialdemòcrata”.

tracking