Formació professional

El sistema espanyol vol oferir turisme i farmàcia a l'FP

La formació professional pròpia del sistema educatiu espanyol desenvoluparia les dues titulacions al col·legi Maria Moliner

El sistema espanyol vol oferir turisme i farmàcia a l'FP

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Formació Professional pròpia del sistema educatiu espanyol tindria com a primeres titulacions el grau mitjà de farmàcia i parafarmàcia i el grau superior en allotjaments turístics. Així ho va manifestar ahir el director de Formació Professional i Recursos Educatius del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, Quim Torredà, durant la jornada de portes obertes al Centre de Formació Professional d’Aixovall. “Són dues formacions que es pretenen desenvolupar al col·legi Maria Moliner”, va explicar Torredà, que va matisar que encara se n’està estudiant la viabilitat.

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ja va avançar l’octubre passat durant la cerimònia inaugural del curs 2018-2019 d’FP que responsables de l’ensenyament espanyol s’havien adreçat al ministeri per informar-los que estaven elaborant estudis tècnics sobre les formacions adequades a desenvolupar. En cas de confirmar-se, l’FP pròpia del sistema espanyol s’afegiria a les formacions ja existents dels sistemes andorrà i francès.

JORNADA DE PORTES OBERTES

Uns 294 alumnes dels tres sistemes educatius del Principat van assistir ahir a la jornada de portes obertes al Centre de Formació professional d’Aixovall. “L’objectiu és donar a conèixer l’oferta formativa del centre a tots els nois i noies que acaben l’ensenyament obligatori”, va manifestar Torredà, que va estar acompanyat per representants dels tres sistemes educatius. El director de formacions professionals i recursos educatius va afegir que la trobada també serveix per a crear un espai de trobada amb les “més de 200 empreses que col·laboren actualment amb el centre per acollir nois i noies en períodes d’estades formatives més enllà dels projectes que treballen amb el centre”.

Torredà va exposar que actualment s’està duent a terme el procés de desplegament del pla estratègic i renovació del sistema educatiu andorrà. Com a novetat pel que fa a l’FP, Torredà va destacar la feina que es realitza per integrar el currículum de la formació professional dins del programa del batxillerat internacional. “És un pas molt important per a nosaltres perquè permetrà que nois i noies que optin a aquesta formació puguin beneficiar-se d’un programa que els obre les portes a seguir estudis de formació professional de grau superior a l’estranger”, va explicar el director del departament de Formació Professional. Amb el programa, segons Torredà, el Centre de Formació Professional es dota d’un marc per a l’educació internacional que dóna resposta a les necessitats dels alumnes.

EL NOMBRE D'ESTUDIANTS PRESENCIALS AUMENTA FINS ELS 304

La xifra d’alumnes al Centre de Formació Professional d’Aixovall es fixa durant el curs 2018/2019 en 304 estudiants presencials, una dada que comporta un increment del 6%, tal i com va confirmar ahir Torredà. Aquests 304 estudiants es desglossen entre els 229 que cursen estudis presencials per obtenir el Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i els 75 que estudien pel títol de Batxillerat Professional (BP). A més, aquest curs hi ha 50 persones més inscrites al centre en la modalitat de candidats lliures. Tot i que la xifra d’estudiants torna a pujar per quart any consecutiu, l’augment enguany ha estat molt menor en comparació amb altres cursos. L’any passat el creixement va ser del 18,6%, una xifra molt semblant a la que es va donar el curs 2015-2016 quan el nombre d’estudiants va créixer un 17,84%. D’entre les titulacions que ofereix el centre de Formació professional, el DEP en activitats esportives i lleure és la més demandada, amb 67 alumnes, 30 d’ells al primer curs i els altres 37 en el segon. El DEP en microinformàtica i xarxes és la següent titulació amb més alumnes amb 32 en el seu primer curs i 33 en el segon. Aquestes dues són precisament les titulacions que més nois cursen, mentre que les noies opten per d’altres com el DEP en estètica, cosmètica i perfumeria i, sobretot, el DEP sanitari i social. D’entre les titulacions de Batxillerat Professional, el BP en sistemes informàtics i xarxes és la més demandada entre els joves. Val a destacar que, al contrari que en el DEP, al BP en activitats esportives i lleure hi ha més estudiants femenines.

El sistema espanyol vol oferir turisme i farmàcia a l'FP

tracking