Els clients del pis de prostitució poden ser citats a declarar aviat

El procés d’instrucció inclou la declaració dels testimonis del delicte

Els clients del pis de prostitució poden ser citats a declarar aviat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La instrucció del cas de la xarxa de prostitució desmantellada per la policia requerirà la declaració dels testimonis que inclou tant la dona que estava exercint al pis com els clients que estan identificats pel dispositiu de vigilància i gravació que estava en funcionament des de finals de l’any passat. Els clients podrien ser citats a declarar en breu, segons diverses fonts properes al cas, ja que encara que no hagin comès cap delicte són les principals proves de càrrec contra els responsables del negoci.

Les citacions per a les declaracions dependran del batlle que finalment porti el cas. Fonts policials van indicar que és possible que tan sols s’acabi cridant aquelles persones que van utilitzar els serveis regularment o els que van ser-hi més cops. Les mateixes fonts van comentar que en principi no hi ha cap intenció de ‘castigar’ els clients i per tant qualsevol acció per al seu testimoniatge no busca altra cosa que no sigui aportar declaracions que donin consistència a les acusacions. Tot el procés es faria de la forma més discreta possible.

No és delicte

La prostitució, exercir-la o utilitzar els seus serveis, no és delicte actualment, tot i que amb els nous canvis legislatius sí que passarà a estar penada. El delicte, amb la normativa actual, el comet qui practica el proxenetisme o bé fomenta la prostitució. Aquests delictes venen agreujats per l’acusació de tràfic d’éssers humans que porten afegida.

La batllia va decretar ahir presó per a la dona ucraïnesa de 43 anys que feia el paper de madame dins del negoci. El seu marit, andorrà de 48 anys, va ser posat en llibertat i les fonts consultades no van poder especificar si s’han presentat o no càrrecs. El negoci, fonamentalment, tal i com van informar des de la policia, el portava la dona. Un dels temes que s’està investigant és el possible matrimoni arranjat entre els dos acusats perquè la dona ucraïnesa pogués accedir als papers per establir-se legalment a Andorra.

L’operació continua en marxa i s’investiguen altres vessants com qui estaria implicat en el sistema que s’havia establert perquè dones de la Seu d’Urgell poguessin exercir quan hi havia alguna cita concertada.

tracking