la campanya

Andorra Sobirana promet professionalitzar el cos funcionarial

Els euroescèptics volen canviar el model de l’administració per “despolititzar-la”

Andorra Sobirana promet professionalitzar el cos funcionarialFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Eusebi Nomen va proposar ahir una de les mesures clau del seu programa: una reforma en profunditat de la carrera de funcionari per tal de “protegir el que ho sigui de car­rera i no qui ho sigui gràcies a la seva afiliació política.” També va justificar aquesta mesura “per tal d’acabar amb el clientelisme dins l’administració.”

La idea que té al cap el líder d’Andorra Sobirana és presentar tota una bateria de normes com, per exemple, saber les funcions de cada lloc de treball, com es valora, com es defineix la progressió professional i com es remunera per tal que “el funcionari sàpiga quines són les regles del joc.” A més, Nomen també va prometre davant l’opinió pública que, si acaben entrant al Consell General diumenge vinent, Andorra Sobirana presentaria la seva primera iniciativa legislativa sobre aquesta qüestió.

Com ja ve sent habitual aquesta campanya electoral, el candidat a cap de Govern per Andorra Sobirana va tornar a carregar contra l’informe de l’acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino amb la Unió Europea, presentat per l’eurodiputat canari del PSOE Juan Fernando López Aguilar, per tal de complementar cadascun dels seus arguments i de les seves propostes polítiques. Aquesta vegada va assenyalar que una de les conclusions d’aquest informe estableix que “amb l’acord d’associació amb Brussel·les, Andorra haurà d’augmentar fortament el seu cos funcionarial tant al país com a la capital de Bèlgica i de la UE”. També va afegir que “des d’Andorra Sobirana no creiem en una administració sobredimensionada perquè no creiem que s’hagi de sobrereglamentar el ciutadà”. I va concloure el seu discurs dient que “el problema actual de l’administració no és la seva dimensió, sinó la seva politització”.

Aquestes declaracions, les de no voler una administració sobredimensionada, són coherents si les comparem amb el model econòmic que va proposar Nomen la setmana passada. En aquest terreny, cal recordar que la formació euroescèptica va proposar una fiscalitat baixa per a la majoria d’andorrans i atraure emprenedors amb un alt poder adquisitiu que tinguin el centre de treball al Principat, i no pas societats que l’únic que facin al país sigui deslocalitzar els beneficis.

tracking