la campanya

Espot critica les enquestes electorals fetes des de fora

Veu “curiós” que institucions espanyoles tinguin interès en els comicis

Espot critica les enquestes electorals fetes des de fora

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Deu dies de campanya i ja han aparegut dues enquestes contràries als interessos de DA i tres estudis crítics amb el Govern de Toni Martí. Més enllà de la seva publicació, el que genera dubtes en l’entorn taronja és el seu origen. Les enquestes, a encàrrec del digital independentista Elnacional.cat, han estat realitzades per Time Consulting, una empresa que no actualitza el seu Facebook des del 2012 i que té la pàgina web en construcció. Empresa que en els darrers mesos ha fet enquestes per al digital unionista espanyol Crónica Global.

Encara és més dubtós l’origen dels tres estudis que s’han fet públics els darrers dies, dos dels quals extremament crítics amb el Govern, realitzats per l’Instituto Coordinadas de Gobernanza y Economía Aplicada. Amb seu a Madrid, des de la seva creació el gener del 2019 ha publicat deu estudis, els tres darrers dedicats a Andorra. Dos amb títols ben explícits: El Govern de Andorra fracassa en el seu intent d’atreure inversions estrangeres i La banca d’Andorra no aixeca el cap.

Interès sobrevingut

“És curiós que hi hagi institucions i entitats espanyoles que tinguin un interès sobrevingut per Andorra”, va assenyalar dilluns al vespre el candidat a cap de Govern per DA, Xavier Espot, preguntat per les enquestes i els estudis. “Nosaltres ho valorem amb respecte, però li donem la credibilitat que es mereix”, va indicar, per afegir que “em refio molt més de les enquestes del CRES perquè sabem qui hi ha al darrere, sabem que és un institut seriós, amb suport públic i amb persones perfectament independents a l’hora d’elaborar els seus estudis i fer les seves valoracions”. Espot va insistir en el fet que “a nosaltres ens agraden més els estudis que estiguin fonamentats i que sapiguem d’on venen, que no d’altres que a vegades arriben a conclusions poc justificades i no sabem d’on venen”.

Qüestionat sobre si es podia qualificar com a guerra bruta la seva publicació, Espot va contestar que “tampoc ho qualificaria com a joc brut”. Segons el polític escaldenc, “és una estratègia electoral amb una finalitat concreta, que és desgastar el Govern, i posar de manifest que les coses no s’han fet bé”. Per Espot, però, “és una forma esbiaixada” de fer-ho.

tracking