la campanya

Gallardo diu que DA pot convertir l'Estat en "cooperador de delictes”

El liberal defensa consultar la població sobre l’avortament davant de “solucions hipòcrites”

Gallardo diu que DA pot convertir l'Estat en "cooperador de delictes”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo va defensar ahir la proposa de consultar la població respecte a l’avortament o d’altres qüestions rellevants com la rebaixa dels anys per accedir a la nacionalitat. Sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i llançant un dard a Demòcrates, va defensar que “són temes delicats però no vol dir que els haguem d’obviar o plantejar alternatives o solucions hipòcrites que fins i tot condueixen que l’Estat s’acabi convertint en cooperador de delictes fora del país de coses que aquí al país estan penalitzades”. La seva alternativa, va assenyalar, és que la població pugui decidir tenint tota la informació i sabent-ne les conseqüències respecte al model institucional. “No hem de tenir por a defensar debats de manera més decidida, sempre des de la transparència i l’accés a la informació”, va sentenciar.

Gallardo va fer aquestes declaracions minuts abans de pujar a l’escenari de la sala d’actes del comú d’Escaldes per a la reunió de poble de la parròquia i amb una assistència que amb prou feines superava la trentena de persones. Només pujar-hi va voler deixar clar que Escaldes no és ni d’Espot ni de Martí, que ell hi va créixer i que al seu dia els liberals van ser hegemònics. Ara és un altre partit liberal, que ha pactat amb el PS, rival històric. Un acord del qual va dir sentir-se “orgullós” responent a les crítiques que ha suscitat que “qui no ha entès aquest acord és que no sap dialogar”.

El candidat va insistir a erigir la formació com l’alternativa de canvi, un canvi tranquil que aspira a l’estabilitat i amb un compromís ferm en la gestió acurada dels recursos i en la transparència. “No pot ser que es gastin 3,5 milions en The Cloud o 900.000 euros en l’heliport i que no passi res”, va denunciar, i va aprofitar per deixar clara l’oposició a l’heliport a la zona de les Tresoles. També per recordar una mesura estrella del programa, la dels ajuts a l’emancipació dels joves, que el partit calcula que costarà sis milions d’euros anuals. “Són els diners de The Cloud, l’heliport i els salaris dels assessors. Jo aposto pels joves”, va sentenciar.

El candidat també va assegurar que no volen apujar la pressió fiscal. Ja ho havia deixat clar al matí després que Xavier Espot acusés el binomi PS-Liberals de poder apujar els impostos.

tracking