La campanya

PS i L'A vs. DA a Encamp

Una xerrada entre joves i polítics membres de candidatures electorals a Encamp s’acaba convertint en un dos contra un, on en un costat se situen els representants del PS i Liberals i en l’altre, la de DA, fent quasi invisibles la resta.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Punt Juvenil del comú d’Encamp va ser ahir al vespre el punt de trobada entre una vintena de joves interessats en la política del país i un representant polític de sis dels set partits que es presenten a les eleccions de diumenge vinent. L’única formació absent va ser Andorra Sobirana, que va refusar la invitació. L’acte va servir per presenciar un intercanvi d’idees, tant entre els diferents polítics com entre els membres de les candidatures amb la seva jove audiència. El punt àlgid de la xerrada es va produir quan, en un moment determinat, la conversa es va anar animant, fent desaparèixer el to baix en alguns dels candidats i es va acabar convertint, finalment, en un dos contra un en què en el primer bàndol es van posicionar els representants del PS i Liberals i, a l’altre, la de DA, convertint la resta en mers espectadors.

Els polítics que van ser presents ahir a Encamp van ser Ferran Costa (Liberals), Olga Martínez (terceravia), Roger Padreny (PS), Maria Martisella (DA), Aarón Comella (SDP) i Ròmul Ben-Ahmed (UPA). Els temes que van sorgir al llarg de l’acte van ser diversos: habitatge, conciliació familiar, salari mínim interprofessional, pensions, cultura, l’acord d’associació amb la UE, el vot dels residents i la doble nacionalitat.

El principi de la xerrada va tenir un to baix, però a partir de les diferències en temes com el salari mínim o l’habitatge, Padreny i Costa es van unir (cadascun d’ells per flancs diferents) contra Martisella, criticant durament els últims dos governs de DA. El socialdemòcrata va prometre “apujar el sou mínim fins als 1.200 euros” i ho va justificar dient que era partidari de “donar drets i no ajudes”. La resposta de la representant de DA va ser: “I com penseu pagar això?” Padreny va respondre-li que estava fent “el discurs de la por”. Per la seva banda, Costa va criticar que DA no els fes cas sobre la proposta de donar un ajut universal de 400 euros per a treballadors d’entre 23 i 32 anys que estiguin cotitzant a la CASS i que necessitin aquests diners per pagar-se el lloguer. Comella (SPD) va optar per fer d’outsider durant tot l’acte mentre que Martínez i Ben-Ahmed van passar molt inadvertits.

PS i L'A vs. DA a Encamp

tracking