reportatge

Armament com a reclam

L’home que va vendre dos fusells de manera il·legal a la seva botiga de roba ha estat condemnat per part del Tribunal de Corts a un any de presó condicional.

Armament com a reclam

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any de presó condicional i, naturalment, el comís de les armes requisades. Aquesta és la pena que el Tribunal de Corts ha imposat a l’home que va vendre dos fusells de manera il·legal a la seva botiga de roba el juliol de 2015. En el judici, que es va celebrar el mes de gener passat, l’acusat va explicar que les armes que tenia a la botiga no estaven en venda, ja que ni tan sols tenien el preu posat. Per contra, va assegurar que les tenia com a “reclam” i, de fet, un testimoni va confirmar que el propietari de l’establiment les tenia exhibides: “Tothom les podia veure. Per arribar a la roba havies de passar per davant de les armes.” L’home guardava aquest armament de l’anterior negoci que tenia al local perquè cridava l’atenció dels clients, ja que segons va relatar, molta gent anava a la botiga i es feia fotos amb les deu armes que hi tenia exposades. L’home fins i tot va explicar que pel local passaven agents de policia i que aquests mai li van dir res pel curiós reclam del negoci.

Malgrat que l’ara condemnat va reiterar al judici que les armes no estaven en venda, va afirmar que sí que en va vendre dues: un fusell Cetme i un subfusell MP28, anomenat naranjero a Espanya durant la República. Segons el processat, va ser la insistència d’un dels compradors qui el va portar a fer la venda, ja que aquest desitjava tenir el mateix model de fusell que va utilitzar durant el servei militar. L’acusat va explicar que ell només feia d’intermediari entre l’amo dels fusells i els compradors i que en tot moment li havia de preguntar preu i altres detalls abans de fer la venda. El comprador va pagar un total de 150 euros pel fusell Cetme, tot i que les armes no tenien la documentació adequada que confirmava que estaven correctament inutilitzades, una cosa que no van poder determinar els especialistes. Arran dels fets, se’l va acusar i posteriorment condemnar com a autor d’un delicte menor de dipòsit i comercialització d'armes de foc prohibides.

El ministeri fiscal va demanar dos anys de presó condicional per al processat, mentre que la defensa va explicar que al seu entendre l’home només va cometre un delicte de tinença il·legal d’armes prohibides, cosa que està penada amb sis mesos de presó condicional.

tracking