col·lectius

Els advocats escullen vicedegà en una assemblea divendres que ve

L’única aspirant a ocupar el càrrec, de moment, és l’actual vocal Vanessa Durich

Els advocats escullen vicedegà en una assemblea divendres que ve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’advocats celebra divendres que ve una nova assemblea amb l’objectiu d’escollir nou vicedegà i formalitzar la nova constitució de la junta. Els estatuts de l’ens apunten que per a la substitució del càrrec de vicedegà –que ha deixat Joan Miquel Casajuana adduint motius personals– s’ha d’obrir un procés de presentació de candidatures i s’ha de procedir a una votació (si n’hi ha més d’una) en què participen tots els col·legiats.

És una particularitat d’aquest càrrec que no es dona si hi ha baixes entre d’altres membres de la junta perquè la substitució es pot fer de manera interna. Si el que plega és el degà llavors plega tot l’òrgan directiu i s’ha de procedir a la seva renovació per complet. Ara per ara només hi ha una candidatura al vicedeganat formalitzada: la de Vanessa Durich, que ara ja forma part de l’equip que dirigeix el Col·legi, ja que n’és una de les vocals. Però la degana de l’ens, Sophie Bellocq, va recordar que de candidatures es poden formalitzar fins a 48 hores abans de la convocatòria de l’assemblea. Per tant, encara hi ha temps material perquè s’hi pugui presentar algun altre aspirant. Si fos així, s’hauria de procedir a una votació.

Bellocq va negar discrepàncies en el si del Col·legi, esquitxat per les conseqüències de les recusacions en la causa BPA i la petició d’empara de l’advocat Josep Anton Silvestre. Sí que va admetre que els desacords els protagonitzen una petita part del col·lectiu

–“són minoritaris”, va voler deixar clar– als quals va recordar que tenen l’oportunitat d’aspirar a ocupar el càrrec de vicedegà, si així ho creuen oportú.

L’assemblea de divendres té caràcter extraordinari i arribarà quan encara no han passat dos mesos de l’anterior, amb caràcter ordinari, i que va servir perquè els col·legiats prenguessin la decisió que el proper professional que ocupi el deganat cobrarà un sou de 2.000 euros mensuals per reconèixer la dedicació als afers del Col·legi i el que suposa de pèrdua d’activitat en el despatx propi.

Les proves

L’obligada reorganització de la junta ha motivat aquesta nova convocatòria i també ha tingut una altra conseqüència, l’ajornament de les proves d’accés a l’advocacia que organtiza el Col·legi. Bellocq va explicar que es duran a terme el proper 8 de maig.

tracking