la cita electoral

Vint mil electors i deu hores per votar en comuns i sales habilitades

La jornada arrenca a les 9 del matí i les seus de la votació tancaran a les 7 de la tarda

Vint mil electors i deu hores per votar en comuns i sales habilitades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot a punt per arrencar una nova jornada electoral. Els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes penjaven les darreres hores a les xarxes socials l’aspecte que ja tenien el Centre de congressos en un cas i el Prat del Roure en l’altre. Les dues parròquies amb més nombre de votants ja fa dies que han traslladat els col·legis electorals a sales comunals fora dels mateixos edificis de la corporació per acollir amb més comoditat els votants. La resta de comuns mantenen el punt de votació a les dependències administratives tot i que en el cas de la Massana està a la sala de la Closeta, en el mateix edifici de la corporació però a la planta baixa, a peu de carrer. I el d’Encamp és l’únic que té dues seus, després que els veïns del Pas aconseguissin la vella reivindicació de tenir mesa pròpia. Novament estarà instal·lada a l’oficina de turisme. Sigui com sigui tots han hagut de fer adaptacions per col·locar taules, cadires, urnes, cabines i per preparar el sistema informàtic, cabdal per a comprovacions i transvassament de dades. Restat el vot judicial, poc més de vint mil electors tindran avui deu hores per dipositar el vot a la llista nacional i la par-roquial respectiva.

Una dotzena de treballadors comunals estaran destinats avui a Canillo, la parròquia amb menys votants (1.003), a vetllar pel dispositiu electoral. I part essencial del dispositiu electoral a la parròquia canillenca és el càtering obert als votants. No és l’única parròquia que té aquesta deferència amb els electors, però. Sant Julià o Escaldes també. A Andorra la Vella, la parròquia amb més votants (8.097), la mobilització d’empleats arriba a la setantena. A la sala La Consòrcia del Centre de Congressos hi haurà dues meses electorals, cadascuna amb vuit urnes. També hi haurà dues meses a Escaldes i a Encamp, amb electors dividits en funció de la inicial del seu primer cognom: A-L i M-Z. Els col·legis també acolliran els interventors de les diferents formacions i serà un dia igualment intens per als càrrecs electes comunals, que estaran darrere les urnes i implicats en el posterior recompte. A partir de les 19 hores.

ELS CANDIDATS A CAP DE GOVERN VOTEN AL MATÍ

Si hi ha una franja horaria especialment intensa en una jornada electoral és la que arrenca a les 12 del migdia i frega l’hora de dinar (o la del vermut). Avui tres dels candidats a cap de Govern s’avançaran a l’hora de les masses. Espot té previst arribar al Prat del Roure escaldenc al voltant de les 10.30, la mateixa hora triada per Clavera. La resta ha programat el vot al migdia. A la parròquia laurediana coincidiran Josep Pintat i Josep Roig a les 12, mentre que Gallardo i López ho faran al Centre de Congressos de la capital. I també al voltant de les 12 del migdia. Nomen, a la mateixa hora, acudirà a la Massana. Després tocaran unes hores de relaxació i a partir del vespre, a seguir l’escrutini en aquell punt d’encontre que hagi decidit la formació respectiva. Andorra Televisió encetarà un programa especial vint minuts abans que tanquin els col·legis i es podrà fer un seguiment exhaustiu de l’evolució del recompte a través del web www.eleccions.ad. Els resultats definitius i el mapa del nou Consell General s’esperen al tomb de la mitjanit.

tracking