La coalició PS-Liberals fa saltar la banca a Escaldes

El binomi Rosa Gili - Marc Magallón s’imposa a DA en una vetllada agònica

D'Acord fa saltar la banca a EscaldesDomènec Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’Acord, la plataforma que uneix el PS i L’A, va fer saltar la banca en imposar-se per 41 vots a la candidatura Demòcrata, que encapçala la ministra en funcions, Sílvia Calvó. La coalició va obtenir uns resultats de 1.485 suports electorals (el 42,56%) mentre que DA es va quedar amb 1.444 (41,39%), una situació per la qual poques persones haurien apostat abans dels comicis, tenint en compte que Escaldes-Engordany és la

Etiquetes:

parròquia del dues vegades cap de Govern, Toni Martí, la del candidat dels Demòcrates, Xavier Espot, la dels ministres en funcions, Eric Jover, Eva Descarrega o la mateixa Sílvia Calvó, que contra tot pronòstic quedarà fora del Consell General. La del Síndic General, Vicenç Mateu, també, i la dels setze consolats seguits primer amb Martí i ara amb Trini Marín. En definitiva, una parròquia segura a totes les travesses de DA. Progressistes-SDP es va quedar amb la tercera posició amb 295 sufragis (8,46%), mentre que terceravia va tancar la votació amb 265 (7,6%). A la llista nacional, per contra, Demòcrates es va imposar amb comoditat sobre un PS, a qui va treure més de 400 vots de diferència.

El binomi format per Rosa Gili i Marc Magallón es va beneficiar de l’increment del 5% de vot, que va fregar el 70%, i de l’augment del cens electoral. Això els va permetre recaptar més de 300 sufragis més que ara fa quatre anys quan junts en van treure 1.154. DA, per la seva part, va sumar una trentena de vots més que ara fa quatre anys però trenta menys que a les comunals del 2015. L’advocada Elisabet Zoppetti, cap de llista de Progressistes-SDP no va poder repetir els 315 suports de l’any 2015 però sí que en va tenir prou per superar Josep Pubill, candidat de terceravia que s’estrenava en unes eleccions a la parròquia.

En total van votar 3.489 persones, de les quals 1.288, o el que és el mateix, el 24% del cens, ja havien dipositat el sufragi a la batllia. Els vots en blanc van ser 133, molts menys que el 2015 i els nuls, 63, també per sota.

D'Acord fa saltar la banca a Escaldes

D'Acord fa saltar la banca a Escaldes

tracking