reaccions

Liberals intentarà fer una oposició “constructiva i rigorosa”

Exposa que són els partits més votats els que hauran d’“obrir joc” i actuar en clau d’estat

Liberals intentarà fer una oposició “constructiva i rigorosa”Fernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra va ser un dels guanyadors de la cita electoral. Amb 2.219 suports a les eleccions nacionals, aconseguint el 12,48% dels vots, el partit encapçalat per Jordi Gallardo va aconseguir quatre llocs al Consell General. Malgrat que la formació suma un conseller més respecte als que tenia la darrera legislatura, aquestes xifres obliguen el partit a continuar el projecte polític des de l’oposició, la qual cosa el cap de llista va assegurar que faran de forma “constructiva i rigorosa”. Gallardo va manifestar la seva satisfacció pels resultats obtinguts als comicis, però va admetre que aspiraven a aconseguir algun conseller més, especialment després que Ordino i Encamp es decidissin a favor de Demòcrates per una cinquantena de vots. Les sorpreses de la nit van ser les victòries que la formació va obtenir amb les candidatures parroquials de d’Acord a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

El número dos de Liberals, Fer­ran Costa, va lamentar que els inesperats èxits que va aconseguir la coalició a les parròquies més poblades no tinguin més pes al Consell General: “Amb un sistema electoral més representatiu els resultats d’avui haurien estat diferents.” Malgrat això, Costa es va mostrar molt content amb els resultats dels comicis i va apuntar que suposen una oportunitat per “consolidar” el projecte del partit. Quant al paper que desenvoluparà Liberals al Consell General, Costa va assenyalar que intentaran desenvolupar tots els punts que han defensat durant la campanya electoral, sempre tenint en compte “les limitacions que té l’oposició”.

D’altra banda, Gallardo va apuntar que els resultats de les eleccions dibuixen un escenari d’un Consell “fraccionat i sense majoria absoluta” on hauran de sorgir “jocs d’acord i de pactes” que, segons el candidat, es van refrendar durant la campanya electoral. “Caldrà que estiguem atents que el resultat sigui en funció dels interessos del país i no dels de certes parròquies o partits amb uns plantejaments diferents dels que la majoria de la societat vol”, hi va afegir el candidat dels liberals.

tracking