REACCIONS

López vaticina un gir “molt a la dreta” si Espot pacta amb Pintat

El cap de llista espera els moviments de DA i celebra un “grandíssim resultat”

López vaticina un gir “molt a la dreta” si Espot pacta amb PintatXavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La d’ahir va ser una nit de celebracions a la seu del PS, punt de concentració de tots els candidats vermells per seguir les votacions. Els moments de més alegria, sens dubte, els anuncis dels resultats finals a Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Dues parròquies que donen més força als socialdemòcrates al Consell i que, sobretot, acaben amb la majoria demòcrata. En aquest sentit, el cap de llista del PS, Pere López, va afirmar que ara els toca “esperar el que el senyor Xavier Espot pot tirar endavant”. “Veurem quin Govern es pot acabar configurant, quina majoria pot sortir i sobretot quines polítiques pot fer”, va afegir. No obstant això, López va vaticinar que el líder taronja pot buscar suports a les files de terceravia. Un moviment que, segons el dirigent socialdemòcrata, “serà un gir polític molt cap a la dreta que haurem de veure com es gestiona”. “Si al final el pacte natural del senyor Espot és amb terceravia”, va precisar.

En qualsevol cas, Pere López va emfatitzar que DA no té una “situació fàcil de gestionar per poder fer majoria i haurem de veure quins escenaris es plantegen”. Així mateix, el candidat vermell va mostrar especialment la seva “satisfacció” per haver superat Demòcrates per Andorra a Escaldes-Engordany. “La parròquia del senyor Toni Martí, la parròquia del senyor Xavier Espot”, va asse­nyalar, i va manifestar que “és un triomf polític molt important”. Amb relació al “grandíssim resultat” a la nacional, el candidat va remarcar que el PS és “la força que més ha crescut”. “Hem pujat set punts a la llista nacional”, va argumentar, i va destacar que ara “som la segona força política i el segon grup parlamentari a certa diferència dels altres”. Set consellers generals, cinc dels quals de la nacional. Una xifra que López va voler destacar en tot moment pel fet d’haver obtingut “el mateix número de consellers que Demòcrates per Andorra”.

“Els ciutadans han cregut en nosaltres i saben que tindran al davant set consellers que treballarem de valent per defensar les nostres propostes, per treballar per aquells que més ho necessiten i per fer una Andorra per a tot­hom”, va prometre.

El PS, on li correspon

En aquesta línia, Pere López va assenyalar que el Partit Socialdemòcrata ha aconseguit un resultat que “el situa de nou al nivell que li correspon” i amb “la sensació de guanyar parròquies” després d’haver aconseguit “recuperar la xifra de vots del 2011”. “Molt a prop de poder tenir una majoria”, va afegir. De fet, López va lamentar haver perdut a Encamp i a Ordino per “una cinquantena de vots” que “ens haurien situat amb opció de fer Govern”. “Una cinquantena de vots a Encamp i a Ordino ens separen d’una opció de canvi”, va insistir. Pel que fa a la victòria ajustada a les dues parròquies centrals, el candidat vermell va recordar que “són les més poblades”, i va avançar que “segurament això obre un ampli debat sobre el sistema electoral”. “Temps hi haurà per parlar-ne”, va afegir, i va considerar que “és evident que DA ha guanyat més parròquies que nosaltres, tres, però han guanyat les dues més petites i Encamp”.

Tot un seguit de valoracions referents a l’aliança que els socialdemòcrates van decidir confeccionar amb els liberals i que López va qualificar “d’aposta novedosa”, si bé va reconèixer que “potser” alguns electors no “ho han acabat entenent”. “Penso que aquells electors que no han apostat per d’Acord, evidentment estan en el seu dret de fer-ho, però indirectament i potser sense voler-ho han permès el triomf de DA”, va sentenciar.

tracking