Societat

Mobilitat demana agilitat a la duana espanyola durant la Setmana Santa

Govern sol·licita als cossos de seguretat espanyols obrir un doble carril si hi ha cues importants per Setmana Santa

Mobilitat demana agilitat a la duana espanyola durant la Setmana Santa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El servei de la policia, l’àrea de Mobilitat i els serveis de circulació comunals atendran el dispositiu especial de trànsit per al pont de Setmana Santa, entre el 19 i el 22 d’abril, que preveu l’entrada de 64.000 vehicles, dels quals un 70% ho faran des de la frontera amb Espanya i l’altre 30%, des de França. Aquest dispositiu especial, coordinat entre diferents departaments, garantirà la seguretat dels residents i els visitants, amb un reforçament de la vigilància policial i s’anticiparà a les possibles retencions a la xarxa viària del Principat. Les mesures previstes es van exposar ahir a la taula tècnica del trànsit, a la qual van participar els actors nacionals implicats, així com representants de les forces de seguretat dels països veïns.

El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, va indicar que “les condicions meteorològiques han canviat en els darrers dies i les bones previsions de neu i l’obertura pràcticament total de les estacions d’esquí poden fer que se superi la previsió moderada d’entrada de 64.000 vehicles”. Bonell va afirmar que “dissabte es preveu el dia més fort, amb l’entrada de 16.000 vehicles”. En aquest sentit, va afegir que “tant l’àrea de Mobilitat com el cos de policia estaran en comunicació contínua amb els serveis de seguretat dels països veïns, perquè si es detecten retencions a les fronteres es pugui donar el màxim d’afluència de trànsit obrint doble carril sempre que sigui possible, amb l’objectiu d’evitar l’efecte acordió que generen les retencions, principalment a la frontera amb Espanya”.

Per altra banda, la previsió d’ocupació hotelera per Setmana Santa és del 51,53%. Sobre aquesta qüestió, Carles Ramos, president de la Unió Hotelera d’Andor­ra (UHA), apunta que “les dades són bastant previsibles. A principi de la setmana que ve, però, tindrem unes dades més exactes. Som optimistes a millorar-les perquè confiem que es produeixin moltes reserves d’última hora”. Ramos hi va afegir que “els hotels escaldencs són els que estaran més plens perquè els seus clients barregen el comerç i l’esquí”.

MÉS REFORÇOS POLICIALS PER ANTICIPAR-SE ALS DELICTES EN COMERÇOS I DOMICILIS

El director adjunt de la policia, Bruno Lasne, va informar que es farà un reforçament policial i que es desplaçaran 120 agents diaris distribuïts a les principals avingudes de més trànsit turístic, els extraradis i les fronteres. Lasne també va dir que “augmentarem els controls d’alcoholèmia per garantir la seguretat viària durant aquests dies de tanta afluència de vehicles, dins del marc d’una campanya que s’iniciarà el 15 d’abril, finalitzarà el 15 de maig i estarà dirigida tant als turistes com als residents”. Els delictes que més es preveuen en aquestes dates són, a part dels que es donen en àmbits de trànsit, “els patrimonials, ja bé sigui amb furts a comerços, ja bé sigui amb furts amb força a pisos. A partir d’aquí, per això, hi haurà les patrulles que reforçaran tant patrulles uniformades com la de l’àrea de policia criminal, de paisà, que reforçaran les seves rondes”. Però Lasne aclareix que “hi ha una possibilitat més alta que augmentin aquests delictes aquests dies de Setmana Santa perquè aquests delinqüents saben que la gent del país se’n va de vacances i aprofiten l’avinentesa, tant en domicilis privats com en comerços de cara al públic, per tal de cometre el delicte. Per tant, nosaltres ens hem d’anticipar i tenir més presència policíaca en tots aquests llocs”.

Mobilitat demana agilitat a la duana espanyola durant la Setmana Santa

tracking