reportatge

Mala experiència al país

Una turista tailandesa va ser víctima d’un robatori i d’assetjament sexual la setmana passada a Andorra la Vella. La dona va denunciar el robatori a la policia i la investigació continua oberta. El lladre es va emportar 200 euros, un mòbil i diverses targetes de crèdit.

Mala experiència al paísFACEBOOK

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La visita de Nattakan Denwanitchakorn a Andorra va acabar d’una manera inesperada. Poc abans de venir, la turista tailandesa només coneixia del Principat la seva “reputació de ser un país turístic, amb una població de només 80.000 persones”, i “un destí de compres, bo per esquiar i ser un dels països més segurs d’Europa”, segons va escriure en una publicació a Facebook. En ella, Nattakan relata com va ser robada i assetjada sexualment per un home prop de la plaça de la Rotonda mentre es prenia unes fotografies per recordar la seva visita al Principat. “Vaig arribar a Andorra plena d’alegria, però me’n vaig anar amb tristesa i llàgrimes”, explica la turista.

Els fets van ocórrer el 17 d’abril passat a Andorra la Vella. Nattakan, que es trobava al costat del rellotge de Dalí, va demanar que li fes una fotografia a un home que passava per allà amb una bicicleta, però aquest va anar un pas més enllà. Després de prendre la instantània, la va seguir fins al cartell d’Andorra la Vella oferint-li fer-li més fotos, i després d’això li va proposar mostrar-li la capital. La turista va accedir en un primer moment, però poc després va rebutjar l’oferta perquè havia d’agafar l’autobús de tornada. En aquest moment, segons explica, l’home la va assetjar sexualment, tocant-li el cul i el pit i dient-li que volia tenir relacions amb ella. Nattakan va tractar de fugir de l’home, però aquest va acabar per furtar-li la seva motxilla, on portava el seu telèfon mòbil, 200 euros, diners xinesos, el passaport, un bitllet de tornada a Barcelona i tres targetes de crèdit.

Després de l’incident, la turista explica que va tornar a l’hostal on s’allotjava per demanar ajuda per tornar al seu país, però abans va anar a la policia a denunciar els fets. Nattakan va explicar a la policia que segons la conversa que havia mantingut amb el lladre podia saber que aquest té 23 anys i un germà gran. Després que la policia li mostrés una fotografia d’un sospitós, la tailandesa assegura haver-lo reconegut com a autor dels fets. El 19 d’abril va rebre un correu electrònic del cos de seguretat informant-li que havien recuperat el seu passaport i les targetes de crèdit, però Nakattan explica que tenia un vol programat a les 11.30 hores i va decidir tornar a casa per oblidar el malson que va viure al Principat.

Ara, la investigació continua oberta i la policia ha informat que la denúncia presentada per Nattakan inclou el robatori, però no l’assetjament sexual. En la publicació de Facebook on relata els esdeveniments, la turista tailandesa remarca que Andorra és un país segur i que no esperava viure aquest episodi al Principat, però constata que no hi ha cap lloc lliure de delinqüència. “Tracto de creure que Andorra és un país bell amb gent de ment majoritàriament bella. Tracto de no deixar que una persona arruïni la resta de la imatge del país. Comparteixo aquesta història real amb el fi de transmetre la gent d’Andorra que aquest episodi és vergonyós i per advertir altres turistes que no hi ha un lloc el cent per cent segur.”

tracking