reportatge

Capacitats que apropen

Bomosa va organitzar una ‘master class’ de spinning solidària a Caldea on es van recaptar més de 1.300 euros que aniran destinats a tres associacions del país.

Capacitats que apropen

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Nosaltres no volem parlar de discapacitats. Preferim parlar de capacitats.” Amb aquesta frase la presidenta de l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (AMIDA), Agustina Grandvallet, tracta d’explicar que qualsevol persona està capacitada per fer tot allò que vulgui fer a la vida, quelcom que ha d’unir la societat i que ahir es va demostrar amb la celebració d’una master class solidària a Caldea, organitzada per Bomosa. “Amb aquesta primera activitat solidària que fem volem donar suport i visibilitat a les persones que necessiten un suport específic”, va explicar la presidenta de Bomosa, Carmen Rivera, que va exposar la seva “gran satisfacció i orgull” per l’activitat. En total, més de 120 persones es van inscriure en alguna de les tres sessions de spinning i amb les quals es van recaptar més de 1.300 euros que es destinaran a projectes d’AMIDA, de l’Associació per la Síndrome de Down a Andorra (ASDA) i de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA). L’Amaia Iglesias i la Cristina Sales, dues de les participants, van destacar el caire solidari de la jornada. “Si a més veus les persones a qui estàs ajudant doncs ho fas amb més ganes”, van explicar. L’Oriol Domingo, a més, va afegir que és important fer-ho a través d’una “activitat saludable” com és l’esport.

La presidenta d’AUTEA, Inés Martí, va destacar que l’esport és “una activitat molt inclusiva” i que “amb aquestes accions podem donar a conèixer l’autisme”. “És una forma d’integrar les persones i normalitzar la seva vida”, va afegir. Grandvallet considera que aquestes jornades són molt importants perquè “encara falta molt perquè la societat vegi que les persones amb diversitat funcional també viuen, senten i fan esport”. Finalment, la representant d’ASDA, la Clàudia Rodrigues, va exposar que el gran objectiu és la inclusió social total per “millorar la qualitat de vida per a totes les persones amb la síndrome de Down”. ASDA treballarà en un protocol hospitalari perquè els pares i mares de nens i nenes amb síndrome de Down rebin la informació adequada després del naixement dels seus fills. “Depenent com ho expliquis ho reben d’una manera o altra i la forma d’afrontar-ho és diferent”, va explicar Rodrigues.

Capacitats que apropen

tracking