reportatge

Esperança en una capsa

L’UdA ha enviat al futur una càpsula del temps on ha ficat objectes representatius de l’actualitat, com una clau o un telèfon.

Esperança en una capsaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una clau, una targeta de crèdit, un telèfon mòbil, monedes d’euro andor­ranes, bolígrafs dels cinc bancs que hi ha al país i un paquet de tabac. Aquests són alguns dels objectes que es van introduir ahir a la càpsula del temps que la Universitat d’Andorra ha promogut per concloure les celebracions dels 30 anys de l’UdA. La capsa de granit, que es troba a la planta baixa de l’edifici de la universitat, s’obrirà el curs 2088-2089, quan la institució compleixi 100 anys d’existència. “Ho volíem celebrar mostrant el que som avui dia al cap de 30 anys, però també amb il·lusió de cara al futur”, va explicar ahir el rector de la universitat, Miquel Nicolau. “Volem que d’aquí a 70 anys els que vinguin puguin valorar el que s’ha fet fins ara, però també el camí recorregut fins arribar als 100 anys”, va explicar el rector de l’UdA, que va afegir que el projecte “és un cant a l’esperança”. Les persones que l’obrin es trobaran amb vuitanta litres de documentació i objectes representatius del present.

L’elecció dels objectes es va fer amb la participació col·lectiva de personal de la comunitat universitària per mostrar “el que és el país i el món avui dia”. Davant la preocupació per la progressiva disminució de les abelles s’han inclòs mostres dels seus productes (mel, pròpolis, pol·len i bresca). També s’han inclòs les cartes que Nicolau, el ministre d’Educació en funcions, Eric Jover, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, han escrit als seus successors el 2088.

tracking