'Operació Cautxú'

Qui és Gea?

L’actual secretari general de la FAF va entrar a la federació el 1996. També ha fet carrera dins la UEFA, on forma part del comitè de disciplina, un dels que tenen més transcendència.

Qui és Gea?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tomàs Gea és el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol, de la qual va entrar a formar part fa vint-i-tres anys. El moment clau es produeix quan, el 23 de maig de l’any 1996, perd les eleccions a la presidència del Futbol Club Andorra, a les quals s’havia presentat com a rival de Denis Garcia. Aquest últim va acabar sent escollit màxim mandatari del club tricolor. El resultat va ser clar a favor de Garcia, que es va imposar a Gea per un clar 195 a 70 en nombre de vots.

Tomàs Gea feia anys que estava lligat a la disciplina de l’FC Andor­ra, ja que a banda de candidat a president havia estat entrenador del club i també jugador.

La seva relació es trenca pocs mesos després de sortir derrotat de les eleccions. L’agost del 1996, Francesc Vila li proposa que entri a formar part de la junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol, i Gea accepta. Aleshores va entrar com a vicepresident de l’entitat.

Ja en el càrrec de secretari general, un dels episodis destacats de la seva carrera va tenir lloc el 24 de març del 1998. Gea va comunicar a Javier Granjer, un dels vicepresidents de la FAF en aquell moment, i a Carles Ferreira que dimitia. Poques hores més tard la junta el va convèncer perquè seguís.

CARRERA A LA UEFA

Quan ja feia anys que era l’home fort de la FAF, la seva figura va seguir creixent. Va escalar posicions a la UEFA, on feia quinze anys que treballava, i l’organisme europeu el va nomenar membre del comitè de disciplina per substituir l’espanyol Emilio García Silvero, que n’havia format part fins aleshores. Tomàs Gea va començar a ocupar el càrrec a partir de l’1 de febrer de fa sis anys. El comitè de control i disciplina és un dels que tenen més transcendència dins l’organisme que regeix el futbol continental.

tracking