Societat

El col·lectiu LGBTIQ+ crearà una associació per defensar els seus drets

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i qualsevol altra identitat (LGBTIQ+) al Principat està treballant en la creació d’una associació per poder defensar els seus drets de manera conjunta. Un dels impulsors, David Sicília, explica al Diari que a hores d’ara hi ha menys d’una desena de persones involucrades en el projecte, si bé “tot està encara en una fase inicial”. En aquest sentit, els promotors esperen que la primera festa Pride d’Andorra, que tindrà lloc el 29 de juny, serveixi també per “conèixer més gent” i sumar forces. Amb tot, els impulsors no s’han posat una data concreta per tenir enllestida la nova organització.

I és que Sicília reconeix que “seria la primera vegada” que forma una entitat d’aquest tipus i per aquest motiu està en contacte amb persones del teixit associatiu del país “per saber què s’hi necessita”. En qualsevol cas, David Sicília posa l’accent en el fet que “la idea és crear una associació com les que hi ha als països de l’entorn perquè gent gai, transsexual, lesbiana o qualsevol altra identitat hi pugui acudir i tenir un suport i les ajudes que pugui necessitar”.

Precisament, pel que fa a la situació del col·lectiu a Andorra, l’impulsor de la futura entitat lamenta que la societat sigui “una mica tancada” en aquest aspecte. “L’hauríem d’obrir més i conscienciar la gent que som com som i que necessitem tenir els mateixos drets que tothom”, afegeix. En aquesta línia, cal recordar que a Andorra ja hi va haver una associació del col·lectiu LGBTIQ, Som com Som, si bé després de diversos anys de funcionament aquesta entitat va acabar dissolent-se. Un dels punts sobre els quals girarà l’acció de la futura associació és la infància. “Insistirem en el tema dels nens i les nenes perquè des de l’associació hi ha la voluntat d’acompanyar qualsevol persona, inclosos els nens”, conclou David Sicília.

tracking