Camps de neu

La Massana vol “calma” per abordar la ruptura de Vallnord

Sergi Balielles i Josep Marticella demanen “seny” i “tranquil·litat” per gestionar la sortida d’Ordino Arcalís i no perjudicar la marca ni els clients amb “controvèrsies”

Pal-Arinsal demana seny amb el conflicte de Vallnord

Creat:

Actualitzat:

Els responsables de Pal Arinsal reclamen “seny” i “calma” a l’hora de gestionar la sortida d’Ordino Arcalís de Vallnord per poder trobar una fórmula “positiva” i que “afavoreixi” els clients. En aquests termes es va expressar ahir el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Sergi Balielles, que va subratllar el fet que “una marca comercial necessita tranquil·litat”. “Ara la nostra obligació és donar tranquil·litat”, va apuntar, i va recordar que “estem en un moment que cadascú ha comentat la línia que vol seguir”, si bé va destacar que “ara mateix no hi ha res tancat”. Balielles, seguint amb el to adoptat pel cònsol major massanenc, David Baró, respecte d’aquesta qüestió, va voler assenyalar que “ara mateix no ens podem precipitar”. “Crec que s’ha de ser prudent, s’ha d’estar tranquil i s’han de prendre aquestes decisions més endavant, segons el que cada soci vulgui fer”, va justificar. En aquest sentit, el conseller massanenc va avançar que la setmana vinent Baró, que exerceix de president d’EMAP, es reunirà amb el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat. “És molt important aquesta reunió”, va sentenciar.

De fet, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, va afegir, durant la presentació de la temporada d’estiu de l’estació, que a partir de la trobada entre Baró i Viladomat “ja es veurà quin caire pren” el conflicte entre les dues potes de Vallnord. “Paga la pena que hi posem seny”, va afirmar, i va apuntar que “el client ha de ser el menys afectat per aquesta situació”. Marticella va considerar que “el que no podem és generar situacions de controvèrsia o complexitat”, i va dir que “ja sabrem trobar la millor fórmula tots plegats”.

El futur de la marca

En paral·lel i respecte a la possibilitat que Ordino demani diners a canvi de l’explotació de la marca per part de Pal Arinsal, Sergi Balielles va manifestar que “hi ha converses pendents”, tot i que va admetre que és un escenari que “s’haurà de valorar” en cas que s’arribi a materialitzar aquesta petició des de l’estació veïna. “Un cop totes les persones hagin parlat primer, lògicament es prendran decisions”, va expressar. En qualsevol cas, Josep Marticella va assegurar que Pal Arinsal ja treballa en la comercialització de la temporada d’hivern i que no ha trobat “neguits” entre els operadors turístics amb els quals ha contactat pel que fa a la hipotètica dissolució de Vallnord.

Precisament, Marticella va expressar la seva voluntat perquè “això no afecti i contamini” la temporada d’estiu a Pal Arinsal. De fet, el director general va afirmar que volen “ser l’estació de referència del sud d’Europa” durant els mesos de calor i per aquest motiu s’han marcat uns objectius “força ambiciosos”. Segons va explicar Josep Marticella, l’estació massanenca té la previsió d’augmentar les vendes un 20% respecte a la temporada d’estiu anterior i arribar així als dos milions d’euros de facturació. Una xifra que representaria entre un 10,1% i un 10,5% del total de l’exercici. Així mateix, Pal Arinsal calcula créixer un 11% en el nombre de clients i aconseguir uns 60.000 d’estivals. “De moment tots els indicadors que tenim avui dia ens demostren que hauríem d’arribar a aquest objectiu”, va argumentar el director general.

En aquesta línia, el màxim responsable de l’estació massanenca va recordar que l’estiu a Pal Arinsal començarà demà amb l’obertura parcial del Bike Park i que acabarà el 13 d’octubre. En aquest període, els visitants podran gaudir de novetats com ara “els aperitius d’alçada” al telefèric d’Arinsal i els sopars al Pla del Cot. La restauració, va continuar Marticella, “està al centre de les nostres activitats” i ja “no és un annex”. Finalment, respecte a la temporada d’hivern 2019-2020, el director va apuntar que començarà el 30 de novembre i s’allargarà fins a l’abril.

ESTEVE CRITICA QUE ORDINO DEMANI DINERS PER LA MARCA

El conseller demòcrata al comú de la Massana Albert Esteve considera que “el més criticable” de la sortida d’Ordino Arcalís de Vallnord és el fet que els ordinencs demanin diners perquè Pal Arinsal pugui continuar explotant la marca en solitari. “Jo surto però no vull que segueixis i si ho vols fer has de pagar la part corresponent”, ironitza. De fet, Esteve aposta per la continuïtat de la marca Vallnord i lamenta la possibilitat que “se’n vagi en orris”.

La Massana vol “calma” per abordar la ruptura de Vallnord

tracking