Reportatge

Passió i talent jove

Saskia Aristot, Sycilia Coonen i Martí Tomàs Rubio són alumnes de ballet i fa uns dies assolien un gran resultat en un concurs d’àmbit estatal espanyol.

Passió i talent jove

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tot just celebren els primers llocs obtinguts a la final del concurs Anaprode, davant de ballarins d’arreu d’Espanya, i després d’haver superat una fase regional prèvia, que Saskia Aristot, Sycilia Coonen i Martí Tomàs Rubio, s’enfronten a un altre repte a França. Una nova final d’àmbit nacional que els servirà per a mesurar les seves capacitats. Una opció, la de competir, que la professora de l’escola Liquid Dansa que s’ocupa de la seva formació, Aurélie Volage, proposa especialment a aquells alumnes que tenen serioses intencions de dedicar-se a aquesta disciplina. Els serveix per a comprovar “quin nivell han de tenir”. I també per enfrontar-se a un jurat i ballar tots sols a l’escenari. “El nivell és molt alt i les coreografies –que es proposen des del concurs–, molt complicades”, remarca Volage. Així que els resultats obtinguts a Tarragona, seu de la final del concurs Anaprode, són una alegria i també una fita. Saskia Aristot i Martí Tomàs Rubio van ser primers de la seva categoria (competeixen per edats) i Sycilia Coonen, segona. Tots tres arrenquen temps a les hores d’oci i als descansos entre classes per seguir formant-se.

Sycilia Coonen ho té molt clar: “m’agradaria molt dedicar-me al ball i ser part d’una companyia”. Té onze anys i des dels 3 anys que fa dansa clàssica. El que va començar com una activitat escolar, s’ha convertit en una autèntica passió. També per la seva professora, la qual admira profundament. Aurélie Volage va ser alumna del prestigiós conservatori de l’Òpera de París i va encaminar les passes cap a l’ensenyament. Els remarca la rellevància de seguir dedicant esforços als estudis acadèmics. El problema d’Andorra

–i a la seva edat ja ho comencen a notar– és compatibilitzar les dues coses. A França existeixen escoles de secundària que ofereixen plans d’estudi que combinen els dos vessants, el dels llibres i el de la dansa. I és l’alternativa també per als joves andorrans.

Però per ara, els toca seguir exprement al màxim les hores lliures. Ahir seguien preparant la final del campionat de la Confederació nacional de Dansa de França, que se celebra dimecres a Valenciennes. Un repte per a ells perquè és un certamen particularment exigent. Serà la culminació d’un any intens en què han participat en fins a sis concursos fora d’Andorra. De Mollerussa a Nimes, passant per Tolosa. Dimecres toca nova parada. I sigui quin sigui el resultat la fita ja l’han complert. Talent per al futur de la dansa clàssica al país.

tracking