Societat

El bus turístic espera atreure uns 3.000 passatgers a l'estiu

La principal novetat d’enguany és la visita a dos productors agrícoles

El bus turístic espera atreure uns 3.000 passatgers a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bus turístic comença dissabte la temporada d’enguany, que s’allargarà fins al 31 d’octubre, amb l’objectiu d’aconseguir atreure uns 3.000 passatgers. “Per a nos­altres ja seria un èxit”, va afirmar ahir el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. I és que l’estiu del 2018 van pujar 2.549 persones al bus turístic, un 63,3% de les quals eren espanyoles, un 8% franceses, un 2,9% andorranes i la resta, d’altres nacionalitats. “És majoritàriament públic familiar i parelles”, va manifestar el responsable d’Andorra Turisme. En qualsevol cas, Torres va explicar que la nova temporada comptarà amb set recorreguts, un per cada dia de la setmana, i tots seran diferents dels que es van programar l’any passat.

Qualsevol dels itineraris, però, “sempre integrarà un museu, una església romànica i un punt de muntanya amb vistes panoràmiques”. En aquest sentit, Enric Tor­res va posar en relleu que enguany s’han incorporat nous llocs d’interès turístic. En concret, els dimarts s’inclou una visita a l’Espai Columba i també al videomapatge dels frescos de l’església de Santa Coloma. Així mateix, els dissabtes el bus s’aturarà al Museu de la Miniatura d’Ordino, es farà una ruta pel parc natural de la vall del Sorteny i una caminada per la Ruta del Ferro. Amb tot, Enric Torres va assenyalar que “la gran novetat d’aquest any” és la visita en dos dels itineraris a dos productors autòctons d’Andorra. D’aquesta forma, els dimarts el bus turístic s’aturarà a les instal·lacions de Casa Gendret de Sant Julià de Lòria “per visitar l’explotació agrícola on produeixen maduixes i gerds”. A més a més, els passatgers podran veure la producció de les seves confitures artesanals.

De la mateixa manera, els dimecres s’aprofitarà la ruta de la Massana per descobrir com es fabrica la xocolata andorrana a Xocland. “Es visitarà el taller de transformació de la xocolata i es veurà la seva producció”, va dir el director de producte d’Andorra Turisme, que va argumentar que la finalitat d’aquestes noves visites és “traslladar l’esforç que estan fent els productors andor­rans”. Tot i els canvis, Torres va destacar que es mantenen els mateixos preus del 2018: 18 euros per persona a la ruta de migdia i 32 euros pel viatge de dia sencer.

tracking