Politíca

El grup ProVida sosté que la Llei de fecunditat és contrària a la Constitució

Fernández destaca que no vindrà cap empresa
i per tant tampoc aportarà cap línia de negoci

El grup ProVida sosté que la Llei de fecunditat és contrària a la Constitució

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup ProVida considera que la Llei de reproducció assistida que es va aprovar recentment “ni era necessària, ni vital, ni prioritària”, a banda de clarament anticonstitucional, segons va explicar Raquel Fernández, una de les promotores del grup. Els dubtes sobre la idoneïtat de fer la llei arriben perquè “no aportarà cap benefici econòmic al país, perquè com que és més restrictiva que a Espanya o França no s’instal·larà cap empresa i l’únic que s’ha aconseguit es posar en un compromís el Copríncep episcopal, que ni tan sols l’ha signada”.

Fernández destaca que aprovar una legislació manifestament inconstitucional que no té cap utilitat és un contrasentit. La inconstitucionalitat del text arribaria perquè, d’una banda, es preveu que els embrions que presentin malformacions podran ser eliminats. En segon lloc, es preveu l’eliminació dels embrions que no hagin estat implantats i que només es guardaran fins al moment en què siguin encara viables per a tasques reproductives. Aquests dos aspectes, segons el grup ProVida, són clarament oposats a l’article 8 de la Constitució, que recull la protecció de la vida en “totes les seves fases”.

L’ex-número dos d’Units pel Progrés d’Andorra (la llista que va encapçalar Alfons Clavera a les eleccions) recorda que “és una llei que mai no s’hauria d’haver aprovat perquè els embrions són indiscutiblement una fase de la vida i la Constitució és molt clara en establir que la protecció afecta totes les fases de la vida”. I el fet de “saltar-se la Constitució d’aquesta manera” pot crear un precedent per al futur que preocupa sobre manera el grup ProVida. “Ens hauríem de preguntar si a partir d’ara tothom es pot saltar la Constitució sense que passi res”, lamenta Fernández, que també es pregunta si el Copríncep episcopal no hauria d’haver pres la decisió de portar la llei al Tribunal Constitucional perquè emetés un dictamen. L’ex-número dos d’Units pel Progrés d’Andorra no entén “per què hem de fer lleis que l’únic que aconsegueixen és incomodar el Copríncep episcopal i que no ens aporten res?”. La Llei de reproducció es va engegar una vegada l’Institut Marquès va manifestar la intenció d’instal·lar un centre de fecunditat a Andor­ra. El projecte, però, després de veure que la llei havia de ser més restrictiva que a Espanya, es va descartar abans d’aprovar-se el text.

tracking