Les obres en una nau de Joan Albert Farré a Aixovall arriben a la Batllia

La justícia admet a tràmit la demanda d’un veí per la inacció del comú de Sant Julià

Les obres en una nau de Joan Albert Farré a Aixovall arriben a la BatlliaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Batllia ha admès a tràmit la demanda d’un veí d’Aixovall contra el comú de Sant Julià de Lòria per no haver aturat unes obres que el conseller de la minoria d’aquesta corporació Joan Albert Far­ré estava realitzant en una nau industrial de la seva propietat. El veí va reclamar l’aturada dels treballs i l’enderroc de la part ja realitzada en considerar-los il·legals. En la denúncia que va presentar al comú de Sant Julià de Lòria l’estiu de l’any passat l’home al·legava que sota un permís d’obres menors Farré n’estava realitzant de majors. El veí va presentar la denúncia el 6 de juliol passat i l’1 d’octubre la corporació laurediana va resoldre en contra de la mateixa. A final d’aquell mes l’home va presentar un recurs contra aquesta decisió que el comú va resoldre denegant-lo. Ara la Batllia ha admès a tràmit la demanda del veí presentada contra la corporació en què impugna la decisió de denegar el recurs contra la resolució que no considerava il·legals les obres que Far­ré estava realitzant a la nau industrial de la seva propietat a la carretera d’Aixovall.

Etiquetes:

Els fets van començar quan el veí, Renat Pujol, propietari d’un xalet a Aixovall, va presentar la denúncia el 6 de juliol al comú per infracció urbanística presumptament comesa a l’edificació d’una nau industrial en aquest poble. La denúncia anava contra el propietari de la nau, Joan Albert Farré, basant-se en el fet que havia sol·licitat un permís d’obres menors i que aquesta autorització pogués estar encobrint en realitat la construcció d’una nova nau industrial. Es demanava l’aturada preventiva immediata de l’obra abans que els treballs arribessin a un punt que no tinguessin marxa enrere.

En la denúncia contra el conseller de l’oposició, a més, s’especificava que la realització de les obres afectava terreny públic, ja que la manca de declaració de les obres majors que s’estan realitzant comporta que el propietari hagi eludit l’obligació de cessió d’una part del terreny per a l’ampliació de la carretera.

Pujol també va presentar al Govern una denúncia contra el comú lauredià per no haver fet res tot i haver rebut una denúncia seva contra la construcció d’una nau industrial a Aixovall feta només amb una autorització d’obres menors. L’executiu va rebutjar la petició perquè la sol·licitud no aportava cap prova “fefaent” que el comú no havia iniciat un expedient sancionador.

tracking