Turisme

Satisfacció per l'acollida de 'Rebel'

Balanç positiu de la primera funció del nou espectacle del Cirque du Soleil

Satisfacció per l'acollida de 'Rebel'Xavier Pujol

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La directora creativa de l’espectacle Rebel del Cirque du Soleil, Lydia Bouchard, va destacar la gran rebuda que el públic andor-rà va oferir als membres de la companyia durant la primera funció dissabte passat. “Va ser meravellós, crec que mai hem tingut tan bona recepció”, va explicar Bouchard, que recorda que en els darrers anys han tingut un fantàstic públic al Principat, però que a la premiere de Rebel es va viure un ambient i una energia molt especials. “La gent somreia de principi a fi, altres ploraven o cridaven, els nens estaven emocionats”, va explicar la directora creativa. Bouchard va destacar dels andorrans que “són molt oberts, educats i capaços d’estimar l’art” i considera que per a Rebel el públic del Principat és “l’audiència perfecta”.

En línies generals, Bouchard va fer un balanç positiu de l’estrena de Rebel, un espectacle que té com a punt de partida la història d’un home enamorat de l’amor, a qui li encantaria estar enamorat. “Vaig voler fer un espectacle sobre l’amor però no el típic que es veu a les pel·lícules”, detalla la directora creativa, que considera que l’amor és un tema universal del qual mai es deixa de parlar.

Un dels trets que criden més l’atenció de l’espectacle és la proximitat entre l’escenari i el públic. Bouchard creu que és un fet que no importa ja que, sigui la distància que sigui, els artistes sempre intenten cuidar tots els detalls. “Són molt meticulosos”, manifesta la directora creativa de Rebel, que alhora destaca la feina dels dissenyadors de vestuari i maquillatge. La posada en escena desprèn una estètica inspirada en els anys 20, amb tatuatges vintage i vestuari de la línia de destacats de la moda com ara Jean Paul Gaultier.

L’espectacle té nombrosos moments de dificultat tècnica màxima. Per a Bouchard, la introducció és un dels moments més complicats. “És molt interessant quan fem trobar en un mateix moment les arts relatives al circ, a la dansa o la música”, explica Bouchard, que també destaca les transicions i un moment concret de l’espectacle, un muntatge basat en la dansa del lleó xinès.

Satisfacció per l'acollida de 'Rebel'

tracking