Meteorologia

Màximes històriques a la borda Vidal i al roc de Sant Pere

L’estació central de FEDA va assolir la mateixa temperatura que el 1935

Màximes històriques a la borda Vidal i al roc de Sant Pere

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’onada de calor que ha afectat Andorra durant l’última setmana va arribar a la seva fi dilluns passat, arribant a màximes de quasi 40 graus en algunes estacions. El servei Meteorològic nacional ha conclòs que el dia més calorós va ser el 28 de juny, en què es van batre rècords absoluts i igualat d’anteriors en els registres d’aquest mes a les estacions. La de la borda Vidal va arribar al seu llindar històric, assolint 39,4 graus, seguida de l’estació del roc de Sant Pere, amb una temperatura de 37,4 graus.

Entre els nous valors absoluts que es van registrar la setmana passada cal destacar els de l’estació de la central de FEDA, que va assolir una màxima de 36 graus, un valor que no es registrava des de feia més de 80 anys, el 1935. Tanmateix, cal destacar les temperatures mínimes que es van assolir a Engolasters durant les nits tropicals del 27 i 28 amb 21 graus de mitjana. Durant els períodes de canícula és quan es posa més de manifest l’efecte de l’illa de calor a Andorra, on les temperatures més altes es donen en entorns urbanitzats. En aquesta situació, Protecció Civil i el Govern van adoptar mesures per extremar la precaució a la muntanya i a les zones urbanes i, sobretot, entre aquelles persones que són més vulnerables. Tot i que l’evolució meteorològica és incerta, la previsió per als pròxims dies augura que les temperatures no arribaran als 35 graus a tot el Principat.

Tanmateix, cal recordar que les precipitacions previstes per a aquesta setmana ajudaran a fer baixar la sensació tèrmica i combatre l’onada de calor que s’ha viscut en aquesta canícula de final del mes de juny.

tracking