La minicentral hidroelèctrica d'Aixovall no entrarà en servei abans del 2021

L’obtenció dels permisos endarrerirà previsiblement l’inici de les obres a l’any vinent

La minicentral hidroelèctrica d'Aixovall no entrarà en servei abans del 2021

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La minicentral hidroelèctrica que Persa ha de construir a Aixovall no estarà llesta fins al 2021, tenint en compte els 18 mesos “o menys” de construcció que es necessitaran i que encara queden alguns permisos per atorgar tant de part del comú com del Govern. Alguns d’ells han arribat amb una demora important i això ha fet endarrerir el projecte, tot i que des de la societat s’espera almenys licitar les obres abans de final d’any. “La nostra intenció és iniciar els treballs aquest any però dependrà del temps que triguin a donar-nos els permisos definitius i puguem tirar endavant el projecte i les obres”, explica el portaveu de Mútua Elèctrica, Joan Carles Grau. “Si més no voldríem tancar la licitació de les obres. Començar-les no ho sabem encara perquè hi ha coses que no depenen de nosaltres i no es pot assegurar”, comenta.

Etiquetes:

Entre els documents que encara no tenen hi ha la modificació del traçat de la canonada que en un principi havia d’anar per sota de la carretera però que el comú ha demanat que es modifiqui perquè volen que vagi pel costat del riu. “De fet és una modificació que ens ha obligat a negociar per unir els desitjos del comú i del Govern però ja els vam presentar una proposta que sembla que acceptaran”, indica Grau que afegeix que aquesta modificació necessita nous permisos del ministeri de Medi Ambient “però confio que no hi hagi problemes”. El portaveu afirma que quan es va construir la central d’Arcalís ja va passar una situació similar i es va resoldre sense més incidència.

La minicentral que estarà en un edifici que la Mútua Elèctrica té Aixovall i està catalogada per l’executiu com a projecte d’interès nacional, disposarà d’un sistema d’insonorització especial “per evitar el soroll als alumnes del centre de formació”. Això farà que el cost pugi una mica més dels 2,7 milions previstos “però tot i així seguirà sent una instal·lació molt rentable que podrà servei a prop de 700 llars de la parròquia”, indica.

tracking