Política

Espot defensa que el Govern no podia intervenir en el cas judicial de Joan Besolí

El cap de Govern va visitar la familia de l’exconseller quan encara era el titular de Justícia

Espot defensa que el Govern no podia intervenir en el cas judicial de Joan BesolíFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar la postura de l’executiu pel que fa al cas de l’exconseller lauredià, Joan Besolí, en considerar que l’Estat no podia intervenir en la decisió judicial d’un altre país de mantenir-lo empresonat de manera preventiva durant 21 mesos. “El Govern d’Andorra no li pot dir ni a l’executiu espanyol ni, encara menys, a les autoritats judicials espanyoles el que han de fer”, va explicar Espot, que assegura que des del Govern, en mesura de les seves possibilitats i fins allà on podia, “el vam intentar acompanyar i li vam donar suport en tot allò que vam poder”.

Besolí va assegurar haver-se sentit “abandonat” per les institucions andorranes i va destacar que l’ambaixador andorrà a Espanya no el va visitar fins que no van passar vuit mesos des del seu empresonament. El cap de Govern va manifestar que li consta que l’ambaixador anava visitant a la presó “tot sovint” l’exconseller de finances del comú de Sant Julià de Lòria però que el marge d’actuació de Govern “arriba fins on arriba”. El mateix cap de Govern va manifestar que va visitar la família de Besolí quan Espot encara era ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior i l’exconseller encara era a la presó. “Vam escoltar els seus neguits, vam intentar estar al seu costat, però nosaltres no podíem dir a la jutgessa Carmen Lamela el que havia de fer o deixar de fer”, va expressar el cap de Govern.

PLE SUPORT A L’ANTIC GOVERN

Espot també va voler mostrar el seu suport als antics membres de l’executiu, així com als anteriors i actuals ocupants d’institucions públiques als qui va dirigida la querella que aquesta setmana va presentar Higini Cierco per prevaricació continuada en el cas BPA. El cap de Govern va expressar que els querellats van haver de posar-se al capdavant “d’una situació molt difícil en defensa de l’interès general en un moment en què no només la plaça financera andorrana estava en risc, sinó que el conjunt del país ho estava”. Sobre la querella de l’Institut de Drets Humans sobre unes suposades coaccions d’antics membres del govern del país veí a l’executiu andorrà, Espot va manifestar que no “és cert” i que les persones que formulen la querella ho hauran d’acreditar”. “Veig molt difícil que ho puguin fer perquè no és cert”, va reiterar.

tracking