atractiu turístic

'Rebel' s'acaba amb uns 105.000 espectadors

Budzaku espera repetir les xifres de l’any passat tot i que no es va atrevir a facilitar-ne una de rodona com sí que ho feia anteriorment

'Rebel' s'acaba amb uns 105.000 espectadorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El darrer espectacle del Cirque du Soleil, Rebel, va tancar ahir les portes i va superar novament els 100.000 espectadors, tal com va comunicar el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, just abans que s’iniciés la darrera funció. Malgrat que encara no disposa de les xifres oficials, igual que altres anys quan sí que s’avançaven, Budzaku va destacar que la millor notícia és que no ho sigui el fet de superar-los. “Hem superat els 100.000 espectadors, segur, i no vam fer cap acte públic [com sí que es feia els anys anteriors] perquè és una xifra a la qual ja arribem sovint. Estem molt satisfets perquè és tot un repte que portar 100.000 persones ja no sigui notícia”, va destacar. En aquest sentit, va avançar que “molt probablement estarem en xifres de l’any passat”, quan es va arribar als 105.000 espectadors, 2.000 menys ja que el 2017 que en van ser 107.000, però va remarcar que la seva voluntat tampoc és arribar al 100% perquè treballen per atraure més turisme per Andorra i va recordar com l’any passat, malgrat fer xifres molt bones, “l’ocupació hotelera va caure un 10%”. Tot i així, indica que aconseguir el ple total (110.000 entrades) és pràcticament impossible perquè “una part no paguen res i per tant no tenen cap obligació de venir i, a la pràctica, arribar al 95% equival al 100%”.

El nombre d’entrades de pagament ha crescut respecte a l’any passat i això li fa pensar que la facturació serà superior a la del 2018. “Per lògica ho ha de ser, ja ho veurem però som optimistes. Alguns comerciants ens han tornat entrades però nosaltres les hem tornat a posar a la venda, i en general estem molt satisfets”, afirma.

Puja la satisfacció del públic

Tot i que el gerent vol mantenir la prudència fins que no tingui els resultats de les 14 o 16.000 enquestes rebudes, de les 4.000 que ja han vist, s’ha destacat l’augment de satisfacció dels espectadors, sobretot respecte a la visió. Budzaku va recordar que l’any passat aquesta valoració va ser de les més baixes però que enguany ha augmentat. Malgrat això, considera que un dels elements més interessants és conèixer el volum de gent que voldria repetir l’any vinent, una xifra que assegura que impressiona la mateixa companyia. “Mirant les enquestes, la visibilitat és la part que més augmenta en global però el que ens interessa és saber el nombre de persones que voldrien repetir, i en aquest sentit sempre estem molt alts. Normalment arribem al 90% quan la resta dels seus espectacles oscil·len entre el 45 i el 50%. Aquesta dada serà clau per mirar el futur i veure si la gent té ganes de més Cirque o bé ja se n’ha cansat.”

Per tot plegat, Budzaku es mostra “molt satisfet” d’aquest setè espectacle de la companyia canadenca però sobre com s’ha d’encarar el futur i la seva continuïtat dependrà del treball que s’ha de fer amb tot el sector comercial del país, una feina que s’ha de fer abans de l’octubre per deixar marge a la companyia per desenvolupar un nou espectacle, si és el que es vol. “Ajuda molt el sector turístic i ells ens han de dir si es la fórmula de futur”, conclou.

EL CIRQUE NO REPETIRÀ AL PARC CENTRAL I TORNA A SONAR L'ESPAI MULTIFUNCIONAL

Passi el què passi amb la continuïtat del Cirque du Soleil, el que és segur és que no es tornarà a fer al Parc Central i per tant caldrà buscar-hi una nova ubicació. Malgrat que la cònsol major de la capital ofereix l’aparcament del Valira, des d’Andorra Turisme asseguren que han de veure què fer i l’opció preferida seria construir un espai multifuncional. “Un país amb vuit milions de turistes necessita un lloc diferent per fer espectacles i hem de decidir si volem fer-los en un aparcament o bé posar-los en un espai que estigui al nivell del turisme que tenim.” En aquest sentit detalla que Andorra Turisme ja té un projecte sobre la taula, que es va treballar en l’anterior mandat, amb unes característiques molt concretes, però que només es podrà realitzar si el Govern li destina una partida pressupostària. “Si es fa, haurà de tenir un nivell alt de flexibilitat, arquitectònicament parlant, haurà de ser multifuncional perquè s’hi puguin fer moltes coses i sobretot que s’utilitzi tot l’any i que es pugui autofinançar.” Respecte a les crítiques d'alguns comerciants per tenir ocupat el parc central amb el circ, Budzaku diu que podrà comparar l’any que ve què aporta més a la parròquia, “si un aparcament lliure o 100.000 persones”.

'Rebel' s'acaba amb uns 105.000 espectadors

tracking