SOCIETAT
Satisfacció per la condemna per discriminació
Les associacions feministes d’Andorra, després que es publiqués l’ordenança que condemna l’home que feia servir les xarxes socials per discriminar diferents col·lectius, han estat les primeres a reaccionar i posar en valor la decisió de la batlle. “És una mesura que s’ha de celebrar”, segons Antònia Escoda, presidenta de l’associació Acció Feminista. “Crec més en la justícia preventiva que en la punitiva, no obstant, s’ha de celebrar que la justícia andorrana hagi actuat i hagi sentenciat aquest cas”, afegeix Escoda.
L’acusat era també president de l’Associació d’Homes Maltractats d’Andorra. Des de les xarxes socials de l’associació es van difondre atacs contra la víctima de la violació de la Manada i altres col·lectius com dones, gais i immigrants. Segons Montserrat Nazzaro, presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, tothom té dret a dir la seva, però sempre hi ha un límit: “Aquest home té dret a opinar el que vulgui, però si es passen unes línies vermelles, la justícia ha d’actuar”.
Per altra banda, Vanessa M. Cortés, presidenta de l’associació Stop Violències, es posiciona en contra de la decisió de la batlle i critica que fer-lo fora no és una solució: “No estem d’acord que marxi, ja que el que ha de fer el sistema és resoldre els problemes, no expulsar-los del país. Ens hauria agradat més una mesura reparadora i educativa que una mesura punidora i excloent”. “Creiem que se l’hauria d’ajudar amb la seva ira. Hem de fer projectes educatius que ens ajudin a no tolerar aquest tipus d’accions”, culmina Cortés.