mobilitat

L'Automòbil Club es mostra a favor de fomentar la compra de vehicles elèctrics

Des de l’entitat defensen els cotxes sense combustible davant les crítiques de l’AIVA

L'Automòbil Club es mostra a favor de fomentar la compra de vehicles elèctricsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant les crítiques del president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Xavier Calvís, envers la fiabilitat dels vehicles elèctrics, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) ha sortit en defensa d’aquest tipus de mobilitat, que considera una alternativa “real” als cotxes de gasolina i gas­oil. El president, Enric Pujal, manifesta que l’ACA “ha apostat per la mobilitat elèctrica des del principi”, i entén que si les marques fabriquen cada vegada més aquests vehicles és perquè consideren que són suficientment eficients per marcar la tendència del parc automobilístic mundial en els propers anys.

Sobre la duració de les bateries, que Calvís assegurava que és d’entre 10 i 12 anys, Pujal apunta que els vehicles elèctrics més antics tenen uns vuit anys, per la qual cosa “no es pot saber” cada quant s’haurien de canviar. En aquest sentit, afegeix que hi ha marques com Tesla que han fabricat bateries que poden durar 900.000 quilòmetres amb un bon rendiment i, si bé admet que perden capacitat, assegura que només ho fan un 6% cada 100.000 quilòmetres.

Calvís va criticar que els vehicles elèctrics són menys còmodes que els de combustible a l’hora de fer viatges llargs pel fet d’haver de buscar punts de càrrega i parar durant 30 minuts per omplir la bateria. Uns problemes que Pujal relativitza, ja que entén que cada vegada és més fàcil trobar els punts de càrrega i que les parades per carregar coincideixen amb les que s’han de fer per “descansar”. Així, explica que “anar a París podria costar un 20% més de temps”.

Amb relació a la revisió que farà el Govern dels paràmetres d’emissions per accedir als ajuts del pla Engega, el president de l’ACA s’hi mostra a favor ja que creu que s’hauria de “redissenyar” la iniciativa per tal d’augmentar la compra de vehicles elèctrics.

tracking