La renda variable de BPA segueix aturada a Suïssa

El portaveu del Govern confia que a l’octubre s’hagin repatriat els 500 milions desbloquejats

La renda variables de BPA segueix aturada a SuïssaSFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els actius de renda variable que Banca Privada d’Andorra (BPA) tenia a Credit Suisse i que van ser desbloquejats per la justícia del país helvètic el juny passat encara trigaran a ser repatriats. El Govern confia que la situació estarà totalment normalitzada pels volts de l’octubre i que els 500 milions que van ser bloquejats arran de la intervenció de BPA seran dipositats a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). Un cop l’AREB rebi aquests diners, la part que correspon als clients de BPA que hagin pogut demostrat l’origen lícit dels diners s’ingressarà a Vall Banc perquè en puguin disposar lliurement. Els diners dels clients de BPA que encara no n’hagin pogut demostrar l’origen legal aniran a l’entitat intervinguda el març del 2015 que ara mateix està en mans de l’AREB.

“S’està treballant d’una manera molt activa des de l’AREB i des de Credit Suisse en la repatriació dels diners”, va assegurar ahir el portaveu de l’executiu, Eric Jover, a la roda de premsa posterior al consell de ministres celebrat al matí. El també ministre de Finances va indicar que des de l’AREB se li ha informat que el retard té lloc per uns elements tècnics que estan dificultant el trasllat dels 500 milions d’euros. “Estic en contacte permanent amb l’AREB, però desconec quins són els elements tècnics que han dificultat la repatriació dels actius”, va indicar Jover.

Respecte a la data de la repatriació de la renda variable dipositada a Credit Suisse, el portaveu del Govern va indicar: “Puc donar una data segura, però podria ser a l’octubre.”

Futur dels aeroports

El ministre portaveu també es va referir, preguntat pels periodistes, a l’aeroport d’Andorra-la Seu i la possibilitat de construir-ne un al Principat, a la zona de Grau Roig. “El Govern considera que tenir un aeroport que doni servei als ciutadans i als turistes tan sols pot ser bo”, va assenyalar Jover, que va explicar quina és la posició actual de l’executiu al respecte. “Tenim l’aeroport de la Seu i quan hi hagi el vistiplau per poder operar amb el sistema GPS serà molt positiu i tindrà un impacte a curt termini”, va dir. “Un aeroport propi pot tenir una sèrie d’avantatges, però està en una situació prèvia, falten estudis i el seu impacte seria a llarg termini”, va afegir.

El portaveu va concloure que “si al final els dos elements arriben a bon port i els dos són viables, caldrà una decisió política. Els dos aeroports poden ser compatibles, no tanquem cap porta”.

Respecte a l’autorització que el ministeri de Foment ha de fer efectiva per poder utilitzar el sistema GPS, el ministre va assegurar que la manca de govern a Espanya o unes noves eleccions a l’Estat veí del sud no haurien afectat la decisió perquè “són els tècnics el que estan treballant”.

TALLS A CARRETERES PER LA VUELTA

L’etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya que es desenvoluparà en la seva totalitat a Andorra l’1 de setembre provocarà talls en carreteres de les set parròquies. L’etapa començarà a les 14.50 hores a l’avinguda Tarragona i està previst que finalitzi a les 17.35 als Portals d’Encamp. La CG-2 entre Andorra la Vella i Encamp estarà totalment tallada de dues a quatre de la tarda i la CG-1 entre Andorra la Vella i Aixovall entre les tres i les cinc de la tarda. Des de l’executiu es demana a la ciutadania que vulgui entrar o sortir del país el dia de l’etapa que sigui previsora a l’hora de fer els trajectes.

tracking