trànsit

Sancionats vint motoristes per no portar el rebut de l'assegurança

La policia ha multat 46 pilots de motocicleta per infringir 56 articles del codi de circulació

Sancionats vint motoristes per no portar el rebut de l'assegurançaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia, durant la campanya de circulació adreçada als conductors de motocicletes, realitzada del 5 al 18 d’agost, ha controlat 426 pilots, dels quals 46 han estat sancionats per haver infringit un total de 56 articles del codi de circulació. Això comporta que s’han sancionat un 10,8% dels conductors controlats durant la campanya. Els aspectes controlats són per deficiències tècniques i/o administratives, en què s’han comptabilitzat 44 infraccions; i per imprudències o infraccions en el decurs de la circulació de motocicletes, ciclomotors o vehicles anàlegs.

En el marc de les deficiències, s’ha sancionat vint conductors per no haver presentat el rebut de l’assegurança malgrat tenir-lo; 18 multes per no disposar del distintiu de la ITV en vigència, i quatre per portar tubs d’escapament lliures, incomplets, deteriorats o models no previstos del fabricant a la motocicleta. En el segon, es troben quatre sancions per avançaments indeguts, i vuit multes per no respectar la senyalització horitzontal a les vies.

L’objectiu de la campanya de seguretat era incidir en el fet que els vehicles tipus motocicletes circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives. Així mateix, es pretenia detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l’objectiu final d’intentar reduir el nombre d'accidents en els quals es veuen implicats aquests tipus de vehicles. En el decurs de la campanya també s’ha posat èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció, com són els avançaments inapropiats.

El cos de policia va fer públiques aquestes dades en el marc de la seva política de reducció de la sinistralitat per tal de garantir una millor seguretat pels conductors i vianants.

tracking