Operació Cautxú
La policia sospita que Gea acumulava propietats a Espanya
L’exsecretari de la federació té quatre immobles a Barcelona, Lleida i Tarragona i la dona, un a Barcelona i viu de lloguer al país pagant 1.650 euros al mes
El sumari de l’operació Cautxú explica que Tomàs Gea no ha perseguit “realitzar el gruix de les seves inversions al Principat, i ho ha fet a Espanya, al creure els nostres serveis que l’interessat d’uns anys ençà estaria bastint els fonaments que sustentaran la seva futura jubilació”. L’informe policial indica que es va demanar informació a Espanya sobre quines eren les propietats de Tomàs Gea. Consta que té un pis al 50% amb la seva dona a Barcelona, una finca al balcó del Pirineu (Montferrer), una finca a Artesa de Segre i el 50% d’una casa a Segur de Calafell. La seva dona té, a més, un pis a Barcelona.
Un dels indicis que apunten al pla de Gea d’acumular propietats a Espanya i evitar problemes a Andorra es basa, segons l’informe, que estava pagant un lloguer de 1.650 euros per la casa que té llogada a Andorra, “quan amb aquesta suma la majoria d’individus amb uns ingressos similars la destinaria en la inversió d’un habitatge propi”. Si Gea no disposa de cap propietat al seu nom, explica un lletrat, no se’l pot embargar preventivament ni posteriorment de forma directa en cas que pugui ser condemnat. Gea disposa de tres vehicles al seu nom. Un Porsche Boxter, un Mercedes GLE 350 i un Honda CX. En aquesta mateixa línia apunta que els seus comptes estan gairebé al descobert quan ha cobrat centenars de milers d’euros en els últims anys.
Tomàs Gea disposava de dues societats que la policia creu que eren instrumentals, ja que no generaven pràcticament facturació, però que tenien com a “finalitat canalitzar les comissions d’adjudicacions de treballs d’empreses forànies que obtenen contractes amb la FAF”. Un compte d’aquesta mateixa empresa mostra l’abonament de rebuts “conceptuats com a lloguer, i es desconeix l’orígen d’aquestes rendes al Principat”. Aquesta mateixa pràctica que se sospita que feia a Andorra per rebre comissions a través d’una societat pantalla la policia té indicis que la podria haver estat fent a Espanya. En aquest cas, Gea és representant de la societat Make It Sport. “L’activitat de l’empresa denotaria l’existència d’un possible entramat que perseguiria el cobrament de serveis professionals vinculats al futbol que haurien contractat amb la F.A.F amb motiu de conferències, estatges formatius per a infants, etc. i que beneficiarien Gea”. Afegeix que “en desconèixer fins al present la facturació de la citada mercantil espanyola, no es descarta la intermediació d’aquesta per tal de facturar a l’ens federatiu, tant sigui directament i/o a través d’altres empreses intermediàries espanyoles que al seu torn pagarien comissions pels contractes obtinguts amb la FAF en l’àmbit formatiu”.
Per esbrinar la realitat, la batllia ha enviat una comissió rogatòria a Espanya sobre els moviments de comptes que hauria realitzat Make It Sport.