Societat

Rossell vol prohibir l'alcohol en barres de les festes majors

El ministre considera que el consum excessiu va ser el que va provocar els aldarulls a Sant Julià

Rossell vol prohibir l'alcohol en barres de les festes majors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va manifestar ahir, durant una vista a la caserna de bombers de Canillo, la seva voluntat de prohibir la venda de begudes alcohòliques al carrer durant les festes majors. Rossell considera que el consum d’alcohol i drogues van ser els causants dels aldarulls a la festa major de Sant Julià de Lòria i va alertar d’un problema global: “Estem veient als països veïns que cada vegada hi ha més problemes amb l’alcohol i hi ha una permissivitat molt gran en aquesta qüestió.” En aquest sentit, Rossell considera que els joves tenen un accés “massa lliure” a les begudes alcohòliques, un problema que creu que “s’ha d’acotar” amb la col·laboració dels comuns i les comissions de festes. La fòrmula que proposa és que, de la mateixa manera que està prohibit el consum d’alcohol a la via pública, aquest no es pugui adquirir al carrer, la qual cosa considera una incongruència.

Per poder aplicar aquesta mesura, el ministre va demanar que es doni al Govern “eines suficients per poder actuar” i va destacar que el Consell General hauria d’entrar a tràmit la modificació de la llei de seguretat pública: “Aquesta llei quan fa referència a les festes majors no està suficientment acotat quines són les actuacions que s'haurien de fer.”

A la capital, la cònsol major, Conxita Marsol, es va mostrar a favor de la proposta de Rossell, però amb matissos. “Hi estic plenament d’acord. Potser no prohibir, però sí controlar-ho molt, sobretot la manera en què es ven”. En aquest sentit, Marsol va assenyalar que Andorra la Vella no té barres als carrers, sinò que són els mateixos bars els que venen les begudes alcohòliques, per la qual cosa la mesura del ministre no afectaria la parròquia. De cara a les festes de Santa Coloma, la cònsol afirma que ja va alertar els joves sobre la venda d’alcohol al carrer.

Reivindicació de la policia

Preguntat per l’actuació dels agents de policia als aldarulls de Sant Julià, que va ser molt qüestionada, el ministre d’Interior va mostrar el seu suport al cos i va reivindicar la seva tasca, la qual assegura que és “molt bona en tots els àmbits”. De fet, va indicar que el cos de policia del Principat està reconegut internacionalment per la seva bona feina, per la qual cosa va destacar la importància de “potenciar el departament”.

CINC NOUS AGENTS DE BOMBERS

El ministre d’Interior, en la seva visita a les dependències del cos de bombers, es va mostrar molt satisfet per la qualitat dels recursos dels que disposen. Sobre les possibles demandes dels agents, va explicar que es detallaran en la sessió de consell de ministres del proper 4 de setembre, però va avançar que seran molt semblants a les que fan cada any. En aquest sentit, va indicar que les demandes no han de ser necessàriament de personal o de material, però sí que va destacar que s’han d’anar substituint els agents que es jubilen. Així, Rossell va anunciar que hi ha cinc noves places d’agent que estan en concurs i que, segons els terminis previstos, podrien incorporar-se al cos aquest mateix any. Amb els nous efectius, el nombre de bombers ascendiria a 118.

Rossell vol prohibir l'alcohol en barres de les festes majors

tracking