construcció

La Cabeca ultima les obres d'urbanització

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El macroprojecte urbanístic de la Cabeca, a la parròquia d’Encamp, avança. Ara mateix s’està treballant en la urbanització dels vials, pas previ perquè pugui iniciar-se la construcció dels edificis. “Crec que un cop tinguin acabats els carrers si ja comencen a tenir iniciatives per construir, ho començaran a fer”, comenta el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres Arauz. Una de les qüestions que s’havia de resoldre era el subministrament de l’aigua. I és que la corporació ja va advertir als promotors que la capacitat d’aigua seria insuficient si es construïa de manera important. “Els vam dir que ells mateixos havien de garantir l’abastiment”, va afegir el cònsol, qüestió que ja han tingut en compte amb la construcció de diferents pous i també un dipòsit. El macroprojecte abasta 155.000 metres quadrats entre la rotonda del túnel de les Dos Valires i la de Valira Nova i on es planteja (segons la iniciativa originària) construir edificis residencials, espais per a comerç i oci i un parc empresarial.

Un cop es va plantejar el projecte d’heliport a les Tresoles una de les inquietuds era quina afectació tindria sobre la Cabeca. Però no hi va haver oposició. “Vam parlar amb els promotors i fins i tot es van mostrar favorables que es fes perquè podia generar un atractiu més pel que és la zona residencial”, va comentar el cònsol. L’oposició al projecte, però, va arribar de la banda escaldenca.

Fa tot just unes setmanes el comú aprovava canvis en el pla urbanístic i es vol que “l’etiqueta que tenim de ciutat dormitori la puguem capgirar a Encamp ciutat residencial”. Per això, va afegir Torres, s’aposta per la construcció d’habitatges “de més qualitat”.

La Cabeca ultima les obres d'urbanització

tracking